15min Soja-gember kip en omelet ricebowl Sofie Dumont Chef3
15min Soja-gember kip en omelet ricebowl Sofie Dumont Chef4
15min Soja-gember kip en omelet ricebowl Sofie Dumont Chef5

15min Oyakodon! Makkelijke Japanse omelet met kip en broccoli

  • 30min
  • 2P
  • Next level

Een oyakodon is een Japanse soort omelet waar kip en ajuin eerst in bouillon worden gekookt en dan gaat er een omeletje over en wat jonge ui. Zo lekker, zo simpel en heel snel klaar! Met enkele ingrediënten maak je een Japanse topper klaar. Ik voeg er extra broccoli bij, want inderdaad, ik wil altijd nog meer groenten in mijn recepten! Edamamebonen, witte kool of wortelschijfjes bijvoorbeeld zouden ook kunnen. 

Ingrediënten

1 grote ajuin, in grove schijven
1 el fijn geraspte gember
1 el olijfolie
2 teentjes look, fijngehakt
1 kleine broccoli, in kleine roosjes
250 g kippenboutvlees, zonder vel of been, in kleine blokjes
4 eieren
3 pijpajuintjes, in dunne ringen

Voor de saus:
15 ml sojasaus
15 ml mirin
1 tl rietsuiker
125 ml dashi (1 zakje opgelost in water) of groentebouillon

Bereidingswijze

Voorbereiding: Meng de sojasaus, mirin, rietsuiker en dashi of groentebouillon in een kom. Zet apart. 

Stoven: Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de gember en look toe en bak kort tot ze beginnen geuren. Voeg de ajuin toe en stoof tot deze glazig wordt. 

Broccoli: Voeg de broccoli toe en bak kort mee, zodat deze net gaar begint te worden. 

Kip bereiden: Voeg de blokjes kip toe aan de pan en bak ze ongeveer 4 minuten aan elke kant tot ze goudbruin en gaar zijn. 

Blussen: Giet het sojamengsel over de kip en groenten en roer alles goed door. 

Eieren: Klop de eieren lichtjes in een kom, zodat de dooier en het wit nog deels gescheiden blijven. Giet de eieren voorzichtig over de pan. Dek eventueel af met een deksel en laat het geheel zachtjes garen tot de eieren net gestold zijn. 

Afwerking: Kruid met peper en zout. Strooi de pijpajuin over het gerecht en serveer meteen. 

Tips

  • Serveer met gestoomde basmatirijst voor een complete maaltijd. 
  • Voeg een lepeltje sriracha toe voor extra pit. 
  • Liever vegetarisch? Vervang de kip door tofu en gebruik groentebouillon. 
  • Koelkast: Bewaar restjes maximaal 2 dagen in een luchtdichte verpakking. 
  • Opwarmen: Verhit langzaam in een pan of magnetron. 
  • Diepvries: Dit gerecht is minder geschikt voor invriezen vanwege de textuur van de eieren.