Dit recept komt uit mijn boek Happy Moments
Aardbeien in chocolade en pistache
Aardbeien in chocolade en pistachenoten met zwarte peper: het blijft een geniale lovers-combi. Altijd een succes. Verstop er maar een paar voor jezelf, want ze zijn zo verdwenen.
Ingrediënten
100 g pistachenoten
1 bakje aardbeien van 500 g
300 g donkere chocolade (min 70% cacao)
zwarte peper, vers van de molen
Bereidingswijze
Hak de pistachenoten grof en doe ze in een kommetje. Maak de aardbeien schoon met een droge doek of borsteltje. Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron. (Gebruik je de magnetron, roer dan regelmatig even om!)
Dompel de aardbeien in de gesmolten chocolade en draai ze in de pistachenoten. Doe er zwarte peper op en leg ze op een schaal. Laat 30 minuten opstijven in koelkast.
TIP
Je kunt dit ook maken met vijgen of kersen in plaats van aardbeien.