Appel-kaneel kroontjes

  • 30min
  • 8 stuks
  • Easy

Apple cinnamon crowns sooooo easy sooo beautiful soooo delicious!

Deze kroontjes gemaakt van appel en bladerdeeg zijn super simpel om te maken en echt heerlijk! Geef toe, hoe mooi zijn ze! Ook heel fijn om te maken als k’dootje om af te geven. Er mag zeker een bolletje vanilleroomijs en slagroom bij!

Ingrediënten (8 stuks)

2 grote Jonagold appels
1 rol bladerdeeg
3 el fijne suiker
1 kl kaneel
50 g gesmolten boter
2 el bloemsuiker

Bereidingswijze

Snij de uiteinden van de appels en snij ze dan in 4 gelijke schijven.

Steek het klokhuis eruit zodat je een cirkel hebt van een kleine 2 cm.

Rol het bladerdeeg open en snij in repen van een dikke centimeter.

Neem een schijf appel en naai er bij wijze van spreken een reep deeg rond.

Steek de repen door de opening en ga rond om weer door het gat heen te steken, doe dit rondom rond met nog stukjes van de appel zichtbaar, je kan de stukjes deeg gewoon aan elkaar duwen.

Leg ze dan op een bakplaat met bakpapier en bestrijk ze egaal met wat gesmolten boter.

Meng kaneel onder de suiker en bestrooi elk kroontje hiermee.

Bak ze 20-25’ aan 185°C.

Ja, appel-kaneel kroontjes kunnen bewaard worden in een luchtdichte container bij kamertemperatuur gedurende 2-3 dagen. Je kunt appel-kaneel kroontjes ook invriezen. Laat ze eerst volledig afkoelen en bewaar ze in een luchtdichte vriezerzak of container voor maximaal 2 maanden.

Ja, appel-kaneel kroontjes zijn het lekkerst als ze warm geserveerd worden. Verwarm ze gewoon een paar minuten in de oven voordat je ze serveert.