BOUILLABAISSE MET ROUILLE Sofie Dumont Chef2
BOUILLABAISSE MET ROUILLE Sofie Dumont Chef3
BOUILLABAISSE MET ROUILLE Sofie Dumont Chef4

Bouillabaisse met rouille

  • 45min
  • 4P
  • Next level

Een feestelijke pan met het lekkerste uit de zee! Een top bouillon en ingrediënten afkomstig van je visboer zullen hier zeker het verschil maken.

Ingrediënten

BOUILLABAISSE
250 g mosselen
2 teentjes knoflook
1 zoete ui
2 stengels selderij
1,5 liter zeevruchtenbouillon (of kreeftenbouillon), ongebonden
250 milliliter tomatensaus
1 theelepel saffraan
1 theelepel piment d’Espelette
4 filets rode poon (of zeebaars)
250 g grote garnalen
150 g inktvisringen

ROUILLE
250 ml koolzaadolie (of zachte olijfolie)
1 ei
1 eetlepel tomatenconcentraat
sap van 1 citroen
1 theelepel gerookte-paprikapoeder
theelepel zout en peper
2 dikke tenen knoflook

stokbrood in schijfjes gesneden en getoast in de oven met olijfolie
100 g gemalen kaas

Bereidingswijze

Spoel de mosselen zorgvuldig.

Snijd de knoflook en ui fijn. Stoof aan in olijfolie. Snijd de selderij in schijfjes en laat even meestoven. Blus met de bouillon en tomatensaus. Kruid met saffraan, piment d’Espelette en zout. Laat 10 minuten sudderen.

Snijd de vis in hapklare stukken en voeg samen met de inktvisringen en de rest van de schaaldieren toe. Laat 2 minuten onder het deksel koken tot de mosselen openstaan. Kook niet te lang, anders valt de vis uit elkaar en wordt alles droog.

Doe alles voor de rouille in een hoge maatbeker, zet de mixer op de bodem en haal die heel langzaam naar boven.

Zet alles op tafel en laat het feest beginnen. French kissing tonight, sowieso!

TIP

Je kunt gerust variëren met de soorten vis en schaaldieren. Je vishandelaar zal je hier zeker bij helpen.