Chai latte
High tea, so British! Torentjes en schaaltjes met hartige en zoete hapjes waar een bubbeltje en vooral lekkere thee wordt bij gedronken. Een prachtige latte met chai, kurkuma, honing en kaneel waar je niet genoeg van krijgt.
Ingrediënten (2P)
2 tl kurkuma poeder
1 tl vanille extract
2 tl honing
200 ml melk naar keuze
1 tl kaneelpoeder
1 el of zakje chai thee
2 stuks steranijs
Bereidingswijze
Doe de chai thee in een theepot en giet er 300 ml kokend water op. Laat 4 min trekken
Verdeel de kurkuma, kaneel, honing en vanille in 2 kopjes en meng. Doe melk in opschuimer, zodat hij opwarmt en schuimt. Of warm melk op in een pannetje.
Verdeel de chai in de glazen en meng opnieuw. Verdeel de melk erop en werk af met kaneelpoeder en een steranijs
Serveer met hartige en zoete toetjes. Bokkenpootjes, komkommer sandwiches…
Partner
In samenwerking met Quooker
Ja, je kunt Chai Latte ook koud serveren door de drank te laten afkoelen in de koelkast voordat je het serveert.
Chai Latte bevat antioxidanten en kan bijdragen aan een betere spijsvertering en een gezonder immuunsysteem.
Chai Latte kan je het best direct na het maken serveren. Als je het over hebt, kan je het in een afgesloten fles of container in de koelkast bewaren voor maximaal 1-2 dagen.