Dit recept komt uit mijn boek Happy Moments
Chicken noodle soup
Een dampende pot met heerlijk geurende soep met kip, groenten en pasta. Op tafel in no time, tsjakkaaaaa! Krachtsoep waar iedereen gelukkig van wordt.
Ingrediënten
vlees van 4 kippendijen (ik heb graag de dijen, die hebben meer smaak)
3 teentjes knoflook
1 zoete ui
2 eetlepels olijfolie
2 dikke wortels
1 kleine venkel
1 koffielepel honing
sap van ½ citroen
1 eetlepel appelazijn
1 liter water
peper en zout
tijm en laurier
pasta naar keuze
bosje peterselie, fijngesneden
kaas, gemalen
Bereidingswijze
Snijd het vlees in reepjes.
Stoof de fijngesneden knoflook en ui aan in een grote pan met olie. Schil de wortels en snijd ze in schijfjes. Snijd de venkel fijn. Voeg de wortel en venkel toe aan de pan en laat 5 minuten stoven. Maak een mengsel van honing, citroensap en azijn. Blus hiermee de groenten. Laat al roerend helemaal verdampen (ruikt heerlijk!).
Blus met water en kruid met peper, zout, tijm en laurier. Voeg de reepjes kip toe en laat 10 minuten zacht sudderen.
Ontvet en haal het schuim van de soep met behulp van een soeplepel.
Voeg de pasta toe en laat verder sudderen volgens de kooktijd van de pasta.
Zet de fijngesneden peterselie en de gemalen kaas in een potje op tafel.
TIP
Je kunt ook andere groenten gebruiken zoals stukken verse tomaat in het seizoen.