Chicken Parmesan

  • 30min
  • 4P
  • Next level

Kip met tomatensaus onder gesmolten kaas. That’s it! Soms paneer ik de kip, soms niet. Afhankelijk van wat de klok zegt. Maar het is echt zo snel klaar.

Ingrediënten

vlees van 4 kippendijen van een hoevekip
peper en zout
2 eetlepels olijfolie
1 kleine rode chilipeper
4 teentjes knoflook, in schijfjes
700 ml tomatensaus 
2 bollen buffelmozzarella, in schijfjes
70 g versgeraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Snijd het kippenvlees doormidden en klop met een deegrol de filets plat tussen twee stukken plasticfolie. Kruid met peper en zout. Verhit de olie in een ovenbestendige braadpan en kleur de filets goed aan beide kanten.

Bak de chilipeper en knoflook even mee in het bakvet van de kip en giet er de tomatensaus over.

Verdeel er de schijfjes mozzarella over. Bestrooi met Parmezaanse kaas.

Zet de oven op maximum en op grillstand. Zet de pan met kip 10 tot 15 minuten in de oven. Serveer als de kaas een gouden korstje heeft.

Voor Grace serveer ik daar pasta bij. Wim en ik hebben daar graag extra gegrilde groenten of een salade bij.

TIP

Je kunt ook gebakken vegetarische nuggets, schnitzels of fishsticks gebruiken in plaats van kip. Alles met tomaat en kaas gaat hier sowieso vlot naar binnen.