Chocoladerepen met hazelnoot zeezout en chili

  • 15min (+1u opstijven)
  • 1 reep
  • Easy

De combinatie van geroosterde noten, iets pikant, iets zout… Krokant en subtiel zoet door de mengeling van chocolades; het is echt kermis in je mond!

Ingrediënten

1 handvol geroosterde hazelnoten
250 g donkere chocolade (min. 70% cacao)
80 g melkchocolade (min. 50% cacao)
1 theelepel salt flakes
1 theelepel chilivlokken
1 theelepel wit of zwart sesamzaad

Bereidingswijze

Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron. (Gebruik je de magnetron, roer dan regelmatig even om!) Snijd de hazelnoten doormidden.

Giet de donkere chocolade uit op boterpapier en smeer egaal een genre van reep uit. Doe dit niet te dun.

Giet daarop de melkchocolade en maak wat swirls, oftewel mooie krullen.

Strooi daarop de hazelnoten, zoutvlokken, chili en het sesamzaad. Laat 1 uur opstijven in de koelkast.

Bewaar in een gesloten bakje in de koelkast en bewaak met je leven, hahahaha!