Dim sum met garnalen
Oh die smaak en textuur van dim sum, verrukkelijk, ik zou het elke dag kunnen eten! Hier zijn ze gevuld met zoetwatergarnalen. Het sausje maken we ook zelf, het is echt minder moeilijk dan je denkt. Ik stoom er extra groenten bij, zo heb ik een volwaardig gerecht.
Ingrediënten (voor 4 personen)
1 pakje dim sum vellen
Vulling:
225 g rauwe zoetwatergarnalen
1 kl oestersaus
1 el arachideolie
½ tl witte peper poeder
1 tl sesamolie
½ tl zout
1 tl suiker
1 tl geraspte gember
1 el fijn gesneden bamboescheuten
2 el lente-ui fijn gesneden
1 kl maïzena
Saus:
4 el sojasaus
2 el rijstazijn
1 tl chilipoeder
1 kl sesamzaad
1 kl geraspte look
1 tl suiker
Extra gestoomde groenten:
2 pakjes bimi, gewassen en fijner gesneden.
Bereidingswijze
Doe de zoetwatergarnalen in een cutter en mix fijn. Je kan alles ook gewoon super fijn hakken als je geen robot hebt.
Meng deze samen met de rest van de vulling ingrediënten in een kom.
Doe het garnalen mengsel in een kom en leg er een lepel bij en een kommetje met water.
Smeer je stoommandje lichtjes in met arachideolie.
Neem een velletje deeg en leg in je hand, dop je vinger in water en wrijf de bovenste kant van het deeg lichtjes nat, leg een hoopje garnalen vulling in het midden.
Plooi dicht en druk rondom goed aan zodat je een half maantje hebt.
Vouw de bovenste kant nog eens in plooitjes en verdeel ze in je stoommandje.
Stoom 20 met de groenten.
Meng ondertussen alles voor het sausje onder elkaar.
Serveer de gestoomde dim sums met de groenten en het sausje.
Partners
In samenwerking met AEG
Dim sum worden vaak geserveerd in kleine mandjes en gedeeld met de tafel. Je kunt ze oppakken met stokjes en dippen in sojasaus, sesamolie of chili-olie.
Hoewel dim sum vaak als gezond worden beschouwd vanwege hun kleine formaat en gebruik van gezonde ingrediënten zoals groenten en vis, bevatten sommige varianten veel vet en zout. Het is daarom belangrijk om ze met mate te eten en te variëren met andere gezonde voeding.