Easy & Healthy Tortilla Quiche
Deze tortilla quiche is supersnel klaar, budgetvriendelijk, gezond en heerlijk zelfgemaakt! In plaats van bladerdeeg gebruiken we een wrap – mega makkelijk, goedkoper én gezonder. De vulling bestaat uit eitjes gemengd met cottage cheese, een vetarm alternatief voor room. Voeg daar een flinke portie spinazie, paprika en kaas aan toe, en je hebt een voedzaam gerecht dat je zowel warm als koud kunt eten. Dit gerecht is zeer budgetvriendelijk, met een geschatte kostprijs van ongeveer €4-5 voor 2 personen. Smakelijk!
Ingrediënten
4 eieren
200 g cottage cheese
1 rode paprika, in blokjes
100 g spinazie
1 grote wrap
150 g geraspte mozzarella
Peper & zout
1 kl gedroogde rozemarijn
Bereidingswijze
Voorbakken van de wrap
Verwarm de oven voor op 185°C.
Druk de wrap in een quichevorm zodat deze de bodem en randen bedekt.
Vul met bakparels of droge bonen en bak 15 minuten voor een krokante bodem.
Haal de bakparels eruit en zet apart.
Vulling maken
Breek de eieren in een kom, voeg peper, zout en rozemarijn toe en klop los.
Meng de cottage cheese erdoor.
Samenstellen & bakken
Giet het eimengsel in de voorgebakken wrap.
Strooi de paprika en spinazie erover.
Verdeel de geraspte mozzarella over de bovenkant en voeg eventueel nog wat rozemarijn toe.
Bak de quiche 20-25 minuten op 185°C, tot de kaas goudbruin is en het ei volledig gestold.
Serveren
Snijd in stukken en geniet! Deze quiche is ook perfect om mee te nemen in een lunchbox.
Bewaren in de koelkast: Dek de quiche af en bewaar tot 3 dagen in de koelkast.
Invriezen: Snijd in porties en vries tot 2 maanden in. Laat ontdooien in de koelkast en warm op in de oven of magnetron.
Bak kort in een voorverwarmde oven op 180°C of verwarm een paar minuten in de magnetron.