Dit recept komt uit mijn boek Happy Moments
Easy peasy pasta met truffel
Als we iets te vieren hebben, of we zijn in het weekend in Brussel op place Sainte-Catherine, dan koop ik wel eens pasta en een mooie truffel bij Champigros. Zij hebben altijd een mooi assortiment paddenstoelen, zoals de naam het al verraadt. Champigros ligt tegenover de übersympathieke Noordzeewinkel, waar ik trouwens mijn ‘levende versche vis’ haal en waar we altijd wel een knabbelke en babbelke en een glaasje delen. Zeer fijne plek daar. Het gerecht is geniaal in zijn simpliciteit en je hebt er bijna niks voor nodig: pasta, truffel en zure room. That’s it!
Ingrediënten
400 g pasta naar keuze
fijn zout
250 g zure room
zwarte peper van de molen
fleur de sel
1 truffel
1 pollepel kookvocht van de pasta
Bereidingswijze
Zet een grote kookpan met water en flink wat zout op het vuur. Kook de pasta zoals vermeld op de verpakking al dente. Houd wat kookvocht opzij en giet af.
Giet de pasta weer in de pan en voeg de zure room toe. Roer goed. Zodra de room te dik en te plakkerig wordt, voeg je wat kookvocht toe. Kruid met peper en fleur de sel.
Schep in een schaal en rasp de truffel erover. Je mag zelfs aan tafel nog kookvocht blijven toevoegen als het te plakkerig wordt.
TIPS
- Je kunt een deel van je truffel er al door mengen, maar ik doe die het liefst à la minute erbovenop. Het lijkt dan ook gewoon meer. 🙂
- De zure room vervang ik soms ook door gewoon twee klontjes verse boter afkomstig van mijn boerinneke Jeanne. Nog simpeler, maar jongens toch zo genieten!
- En nee, hier gaat geen Parmezaanse kaas bij. Laat de smaak van de truffel maar shinen!