Dit recept komt uit mijn boek Happy Moments
Egg Sheeran
Een hartig ontbijt met een gepocheerd eitje op kruidige yoghurt, een toastje, een theetje…
Ingrediënten
1 scheut azijn
4 kakelverse eieren uit de koelkast
400 g Griekse yoghurt
sneetjes geroosterd brood
KRUIDENOLIE
1 koffielepel korianderzaad
1 eetlepel sesamzaad
1 theelepel paprikapoeder, mag gerookt zijn
½ theelepel chiliflakes
1 eetlepel gedroogde dragon
120 ml olijfolie
4 teentjes knoflook, in fijne plakjes
2 takken dille, in kleine toefjes geplukt
1 theelepel fleur de sel
Bereidingswijze
Doe het korianderzaad in een vijzel en plet grof. Doe samen met het sesamzaad en de andere droge kruiden in een kommetje. Verwarm de olie op het vuur in een steelpannetje en voeg er de schijfjes knoflook en de kruidenmix aan toe. Houd al roerend op het vuur tot de knoflook wat begint te kleuren. Giet in een potje.
Doe een flinke scheut azijn in een niet al te hoge steelpan met ca. 7 centimeter water en breng tot aan het kookpunt. Zet een bord klaar met een velletje keukenpapier erop.
Breek de eitjes elk in een kopje en leg ze uit elkaar in het water. Opgelet: het water mag niet koken, je mag enkel fijne belletjes zien. Pocheer 3 tot 4 minuten naar gelang de grootte van het ei. Schep de eieren er met een schuimspaan uit en leg ze voorzichtig op het bord.
Wrijf drie eetlepels Griekse yoghurt uit op een bord en leg er twee eitjes op. Werk af met kruidenolie, wat takjes verse dille en fleur de sel. Serveer met toast.