Feestelijke Mini-Pizza’s met Luxe Toppings
Deze pizzaatjes zijn zo fantastisch! Met de toppings kan je de pizzaatjes feestelijk, of vegetarisch en mega lekker beleggen. Een lekker basis deeg, 2 verschillende basissmaken, afbakken en dan rijkelijk beleggen. Het is nog plezant ook, laat je creativiteit maar eens goed gaan, feest!
WEBSHOP MUST HAVES
Ingrediënten
Voor de basis:
1 voorgebakken pizzabodem
Artisjok-Pecorino Spread:
1 potje opgelegde artisjokken
100 g versgeraspte pecorino
½ bosje verse basilicum
Romige Paprika Spread:
1 potje mini-paprika’s gevuld met roomkaas
80 g versgeraspte Parmezaanse kaas
Toppings:
Tartaar van gamba’s met stracciatella di burrata:
6 gepelde gamba’s
125 g stracciatella
2 el hoogwaardige olijfolie
Zwarte peper en fleur de sel
Zeste van ½ citroen
Eetbare bloemetjes (optioneel)
Gebakken girolles met bieslook:
125 g girolles
1 el olijfolie
½ bosje bieslook
Peper en zout
Bladgoud (optioneel)
Bereidingswijze
Maak de Spreads: Gebruik een blender of keukenmachine om de spreads te maken.
Artisjok-Pecorino Spread: Meng de artisjokken, pecorino en basilicum tot een glad mengsel. Zet apart.
Romige Paprika Spread: Pureer de mini-paprika’s en Parmezaanse kaas tot een romige spread.
Smeer de Bodem: Smeer de Artisjok-Pecorino Spread over de ene helft van de pizzabodem en de Romige Paprika Spread over de andere helft. Snijd de pizza vervolgens in acht gelijke stukken en leg deze op een bakplaat.
Bakken: Verwarm de oven voor op 200°C. Bak de pizzastukken 8-10 minuten tot de kaas gesmolten en de pizzabodem goudbruin is.
Toppings aanbrengen: Gamba’s met Stracciatella: Snijd de gamba’s fijn en meng met olijfolie, citroenzeste, peper en zout. Roer de stracciatella los en verdeel over de pizza met paprika spread. Leg kleine porties van de gamba-tartaar op de stracciatella. Garneer met eetbare bloemetjes.
Girolles met Bieslook: Bak de girolles in olijfolie met peper en zout. Plaats de girolles op de stukken met artisjok spread en bestrooi met Parmezaanse kaas. Voeg eventueel bladgoud toe voor een feestelijk accent.
Serveren: Serveer direct en geniet van deze smaakvolle mini-pizza’s!
Tips
- Creatieve Toppings: Probeer ook andere toppings zoals gegrilde groenten, mozzarella of rucola.
- Hapklare Porties: Snijd de pizza’s na het beleggen in kleinere stukken voor een ideale hapklare appetizer.
In de koelkast: Bewaar de gebakken pizzastukken zonder toppings maximaal 1 dag afgedekt in de koelkast. Voor het serveren kun je de stukken 5 minuten opnieuw opwarmen in een voorverwarmde oven op 180°C.
In de vriezer: Wil je de pizzaatjes langer bewaren, dan kun je ze ook invriezen. Verpak de afgekoelde stukken (zonder toppings) luchtdicht in vershoudfolie of een diepvrieszakje en bewaar ze tot 1 maand in de vriezer.
Opwarmen vanuit de vriezer: Verwarm de pizzastukken direct uit de vriezer in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 8-10 minuten, tot ze weer krokant en door en door warm zijn. Voeg de verse toppings pas na het opwarmen toe.