Dit recept komt uit mijn boek Happy Moments
Gebakken Sint-Jacobsvruchten met beurre blanc
Oké, I know, het klinkt moeilijk, maar dat valt eigenlijk best wel mee. Het zijn heel haalbare recepten. Kwaliteit van je producten is key! Ga bij je visboer langs voor de lekkerste oesters en de meest verse sint-jacobsvruchten.
Ingrediënten
70 g sjalotten, zeer fijngesneden
2 takken tijm
2 blaadjes laurier
300 ml droge witte wijn
150 ml room
peper van de molen
zout
150 g boter, in stukjes gesneden
12 sint-jacobsvruchten met corail
Bereidingswijze
Doe de sjalotten, tijm, laurier en witte wijn in een steelpan. Zet op het vuur en laat de wijn zo goed als helemaal inkoken. Blus met de room en kruid met peper en zout. Laat weer wat inkoken en klop er 120 gram blokjes boter door.
Dep de sint-jacobsvruchten en corail goed droog. Kruid met peper en zout.
Smelt de rest van de boter in een grote pan met antiaanbaklaag en laat goed schuimen. Leg de vruchten en corail erin, laat 1 minuut bakken en draai om. Laat nog eens 30 seconden bakken en verdeel ze over de borden.
Serveer de beurre blanc ernaast.
TIP
De beurre blanc past ook perfect bij een mooi stuk gebakken of gestoomde vis.