Gemarineerde verse ansjovis

  • 15min
  • 2P
  • Easy

Dit recept voor gemarineerde verse ansjovis is een lichte en smaakvolle bereiding met frisse limoenzeste, kruidige rozemarijn en een pittige toets van kappertjes en ingemaakte rode ui. Perfect als voorgerecht of lichte lunch, geserveerd met geroosterd brood. 

Ingrediënten

200 g verse ansjovisfilets 
4 el olijfolie 
Zeste van limoen 
1 limoen 
Een handvol kappertjes 
50 g ingemaakte rode ui 
Peper 
2 takjes rozemarijn

Bereidingswijze

Leg de ansjovisfilets open op een schotel. 

Maak in een kommetje een vinaigrette met olijfolie, zeste van limoen en limoensap. 

Giet dit over de ansjovis en werk af met kappertjes en ingemaakte rode ui. 

Kruid met peper, niet met zout. De ansjovis is op zich al zout genoeg. 

Rits de rozemarijn van de takjes en strooi over de ansjovis. 

Tips

  • Serveer de ansjovis met knapperig geroosterd brood om de smaken optimaal te laten uitkomen. 
  • Een droge witte wijn, zoals een frisse Sauvignon Blanc, past perfect bij dit gerecht. 

Deze gemarineerde ansjovis is het lekkerst vers bereid, maar kan tot 1 dag afgedekt in de koelkast bewaard worden. Laat de ansjovis op kamertemperatuur komen voordat je het serveert.