Gerookte Zalm Pakjes met Luchtige Kaasvulling, Veenbes en Hazelnoot

  • 20min + 2u opstijven
  • 4P
  • Next level

Sneetjes gerookte zalm gevuld met een luchtige roomkaasvulling, opgewerkt met veenbessen, geroosterde nootjes en honing, vormen een verrassend pakketje. Deze smakelijke pakketjes worden afgewerkt met een pittig mierikswortelsausje en geserveerd met geroosterd toastbrood. Dit elegante en smaakvolle gerecht is perfect voor een diner met vrienden of familie en kan volledig van tevoren worden voorbereid of de dag zelf. Lekker toastje erbij grillen en genieten! 

Ingrediënten

Zalm Pakjes:
8 grote sneetjes gerookte zalm
600 g verse roomkaas
2 el gedroogde veenbessen
3 el pistachenoten, geroosterd en fijngehakt
5 draaien zwarte peper (uit de molen)
Fleur de sel, naar smaak
1 el vloeibare honing
2 el fijngesneden peterselie 

Garnituur:
8 sneetjes toastbrood
Eetbare bloemen (optioneel)
2 stengels pijpajuin, in fijne ringetjes gesneden
Platte peterselie, voor de afwerking 

Mierikswortel Dressing:
1 tl versgeraspte mierikswortel
1 pakje waterkers (zonder steeltjes)
2 el verse mayonaise
2 el yoghurt
Peper en zout, naar smaak 

Bereidingswijze

Maak de kaasvulling: Klop de roomkaas luchtig en meng er de fijngehakte veenbessen, geroosterde pistachenoten, peper, fleur de sel, honing en fijngesneden peterselie door. 

Bereid de zalmpakjes:  Bekleed vier kleine kommetjes met plasticfolie en leg in elk kommetje twee sneetjes gerookte zalm, zodat de zalm aan de randen over de kommetjes hangt. 

Verdeel de kaasvulling over de vier kommetjes en druk de vulling egaal aan. 

Vouw de overhangende zalm over de vulling en druk goed aan. Laat de pakketjes minstens 2 uur opstijven in de koelkast. 

Maak de mierikswortel dressing: Verwijder de blaadjes van de waterkers en blend deze samen met de mayonaise, yoghurt, geraspte mierikswortel, peper en zout tot een gladde saus. 

Serveren: Rooster de sneetjes toastbrood goudbruin. 

Haal de zalmpakjes voorzichtig uit de kommetjes en verwijder de plasticfolie. 

Maak een cirkel van mierikswortelsaus op elk bord en leg het zalmpakje in het midden. 

Werk af met eetbare bloemen, verse kruiden en pijpajuin. Serveer met de warme toast. 

Tips

  • Je kunt de pakketjes de dag van tevoren maken en ze in de koelkast bewaren tot je ze serveert. 
  • Experimenteer met andere noten, zoals hazelnoten of amandelen, voor een andere smaak. 
  • Als je geen eetbare bloemen kunt vinden, kun je de pakketjes mooi garneren met extra verse kruiden. 
  • In de koelkast: Bewaar de zalmpakjes maximaal 2 dagen in de koelkast. 
  • In de vriezer: Je kunt de pakketjes invriezen, maar houd er rekening mee dat de textuur van de roomkaas licht kan veranderen na ontdooien. Ontdooi ze langzaam in de koelkast.