Hapjes van rundertartaar met kaviaar

  • 35min
  • 4P
  • Next level

Time to impress! En alles uit eigen land. Ja, zélfs de kaviaar én het setje hangtieten. 🙂

Ingrediënten

RUNDERTARTAAR
400 g gemalen runderbavette
2 sjalotjes, zeer fijngesneden
3 eetlepels verse mayo 
2 koffielepels worcestersaus
2 theelepels tabasco
peper van de pepermolen
fleur de sel
2 eetlepels peterselie,
zeer fijngesneden
1 koffielepel mosterd

TOPPINGS
4 rijstvellen
1 potje zure room
60 g Belgische kaviaar van steur

Bereidingswijze

Meng het gemalen vlees met de sjalot, de mayonaise en de worcester- en tabascosaus. Kruid gul met peper en zout en proef. Voor dit gerecht heb je 200 gram vlees nodig, maar ik bestel altijd iets meer: het is te belachelijk om 200 gram vlees te laten malen door je slager. Bovendien is Wim altijd zeer content met dat extra beetje meer op een pistoletje met pickles. Bewaar het vlees in de koelkast.

Breek rijstvellen in grote stukken en frituur ze 30 seconden op 180 °C. Laat uitlekken op keukenpapier, leg ze plat en strooi er fleur de sel over.

Doe de zure room in een spuitzakje. Maak quenelles van de tartaar en dresseer op de rijstvellen. Werk af met wat lijntjes zure room en een lepeltje kaviaar. Serveer onmiddellijk op je mooiste schoteltjes. 🙂

TIPS

  • De rijstvellen kun je ook vervangen door toastjes.Zie je quenelles niet zitten: hoopjes is ook meer dan goed.
  • En ja, humor en schoonheid is belangrijk aan tafel! Ik kreeg een ‘hangtiet’ cadeau van Els. Die hangt normaal gezien aan de muur in mijn kantoortje, maar ik wist dat ik er wel eens iets meer mee zou doen. Bruno V. Roels maakt ze!