WEBSHOP MUST HAVES
Indiaas Platbrood met Tomaat, Spinazie en Omelet (Pudla)
Dit Indiaas platbrood, bekend als Pudla, is een fantastische ontdekking! Het is gemaakt van kikkererwten of linzen, volledig glutenvrij, en ongelooflijk eenvoudig. Een heerlijke afwisseling voor ontbijt, lunch of diner. Vul deze stevige pannenkoeken met spinazie, tomaat, kaas en een eitje, of combineer ze met vis of kip. Boordevol vezels en smaak!
WEBSHOP MUST HAVES
Ingrediënten
Voor de vulling:
1 el olijfolie
2 sjalotten in schijfjes
400 g spinazie
4 eieren
Peper en zout
Voor de linzenpudla:
250 g droge rode linzen (of andere soort)
3 teentjes knoflook
3 cm verse gember
1 chilipeper (of minder naar smaak)
1 tl zout
1 bosje koriander
250-300 ml koud water
Olijfolie om te bakken
Om erbij te serveren:
Potje harissa
Bereidingswijze
Linzen weken en mixen: Week de linzen minimaal 4 uur (of een hele nacht) in ruim koud water. Giet ze af en spoel goed af.
Doe de linzen in een blender samen met knoflook, gember, chili, zout, koriander en het water. Mix tot een glad en dik beslag.
Pudla bakken: Verhit een koekenpan met een beetje olijfolie.
Giet een kleine pollepel beslag in de pan en verspreid het tot een dikke pannenkoek.
Druppel wat olie over de bovenkant en bak tot de bovenkant niet meer glanst van rauw beslag. Draai om en bak de andere kant goudbruin.
Herhaal dit totdat al het beslag op is.
Vulling bereiden: Verhit olijfolie in een pan en bak de ui tot deze glazig is. Voeg de spinazie toe en roerbak tot deze is geslonken.
Klop de eieren los met peper en zout. Giet het eimengsel over de spinazie en bak op laag vuur tot het gaar is.
Serveren: Zet alles op tafel: de pudla, spinazie-omelet en harissa.
Smeer een laagje harissa op een pannenkoek, voeg wat van de spinazie-eitjes toe en vouw dicht.
Tips
- Extra groenten? Voeg in blokjes gesneden tomaat of geraspte kaas toe aan de vulling.
- Mildere versie: Laat de chili weg als je niet van pittig houdt.
- Vervanging: Geen linzen? Probeer kikkererwtenmeel als snellere optie.
Bewaartip
Bewaar gebakken pudla tot 2 dagen in de koelkast. Verwarm ze op in een droge pan of magnetron.