Kip-parmezaan Sofie Dumont Chef5
Kip-parmezaan Sofie Dumont Chef6
Kip-parmezaan Sofie Dumont Chef7
Kip-parmezaan Sofie Dumont Chef8
Kip-parmezaan Sofie Dumont Chef9

Kip-parmezaan met Nduja-tomatensaus, broccolini en citrus krieltjes in de airfryer

  • 45min
  • 3P
  • Next level

De klassieke kip-parmezaan krijgt een pittige upgrade met een verse Nduja-tomatensaus, gecombineerd met gebakken broccolini en frisse citrus krieltjes. Dankzij de Philips Airfryer Dual Basket 3000 kun je alles tegelijk klaarmaken en is alles nog eens samen klaar. Ideaal voor drukke weekavonden wanneer je weinig tijd hebt, maar toch een mega lekker gerecht op tafel wil toveren. 

Ingrediënten

Voor de Nduja-tomatensaus: 
4 teentjes knoflook
1 ui
4 cm Nduja-worst
2 grote tomaten
1 blik tomatenblokjes (400g)
1 theelepel oregano
½ bosje basilicum

Overige ingrediënten: 
2 bollen mozzarella
100g geraspte Parmezaanse kaas
3 kippenschnitzels
125g kerstomaatjes aan de tros
½ bosje basilicum

Voor de citrus krieltjes: 
300g gestoomde krieltjes
1 pakje broccolini
2 sneetjes ingelegde citroen
1 theelepel olijfolie
1 theelepel knoflookpoeder
Peper en zout

Bereidingswijze

Voorbereiding van de kip: Bak de kippenschnitzels in de Philips Airfryer Dual Basket op 200°C gedurende 10 minuten. Snijd ze vervolgens doormidden en zet apart.

Citrus krieltjes en broccolini: Meng in een kom de gestoomde krieltjes met de gehalveerde broccolini, fijngehakte ingelegde citroen, olijfolie, knoflookpoeder, peper en zout. Plaats dit mengsel in het kleinere mandje van de Airfryer.

Nduja-tomatensaus: Snijd de Nduja in blokjes en bak deze 5 minuten op 200°C in een bakaccessoire van de Airfryer samen met fijngehakte knoflook, ui en oregano. Voeg daarna de in blokjes gesneden tomaten en het blik tomatenblokjes toe. Kruid met oregano en grof gehakte basilicum en meng goed.

Kip-parmezaan samenstellen: Plaats de gebakken kippenschnitzels in de saus, bedek met plakjes mozzarella, strooi er Parmezaanse kaas over en voeg de tros kerstomaatjes toe.

Finale bereiding in de dual basket: Zet het mandje met de krieltjes en broccolini in de Airfryer en stel in op 180°C voor 20 minuten. Plaats tegelijkertijd de kip met de saus in het andere mandje en bak dit op 200°C gedurende 15 minuten. Druk op start en het hele gerecht wordt gelijktijdig bereid.

Serveren: Verdeel de citrus krieltjes en broccolini over de borden en serveer de kip-parmezaan met de gegratineerde kaas en tomatensaus ernaast.

Tips

  • Nduja: Dit is een smeerbare, pittige worst die het gerecht een licht rokerige smaak geeft. Vind je het te pittig? Verminder de hoeveelheid of vervang door chorizo.
  • Gestoomde krieltjes: Je kunt de krieltjes vooraf kort koken of stomen om de bereidingstijd te verkorten.
  • Ingelegde citroen: Als je dit niet kunt vinden, kun je een gewone citroen gebruiken voor een frisse twist, maar de ingelegde citroen geeft extra diepte.

Dit gerecht kun je tot 2 dagen bewaren in de koelkast. Warm het op in de oven of airfryer op 160°C voor een knapperige afwerking. 

Partner

In samenwerking met Philips.