Margarita met pompelmoes & Virgin Margarita met pompelmoes

  • 10min (ijsvormpjes enkele uren op voorhand)
  • 1 glas
  • Easy

Ingrediënten

Margarita met pompelmoes:
Roze pompelmoes
Fleur de sel
4 cl tequila
2 cl Cointreau
Sap van ½ pompelmoes
het sap van ½ limoen
1 kl rietsuikersiroop (of agavesiroop)
Ijsblokjes
Limoenschijfjes

Virgin Margarita:
Roze pompelmoes
Fleur de sel
Sap van ½ pompelmoes
Ontvormde sorbet
Tonic Finley Sea Salt Lemon
Roze peperbollen

Margarita met pompelmoes: bereidingswijze voor 1 glas

Wrijf de rand van een Margarita glas in met de gesneden kant van ½ roze pompelmoes. Draai het glas om op een bord met fleur de sel. Giet 4 cl tequila, 2 cl Cointreau, het sap van ½ pompelmoes, het sap van ½ limoen en 1 kl rietsuikersiroop (of agavesiroop) in een shaker met ijsblokjes. Shake en giet zonder de ijsblokjes in het glas. Werk af met limoenschijfjes en serveer.

Virgin Margarita met pompelmoes: bereidingswijze voor 1 glas

Vul enkele uren op voorhand ijs vormpjes met limoensorbet (een pot van 55 cl is genoeg voor 5 à 6 stuks), prik er stokjes of kleine dennentakjes in en laat in de diepvriezer opstijven.

Wrijf de rand van een Margarita glas in met de gesneden kant van ½ roze pompelmoes. Draai het glas om op een bord met fleur de sel. Giet het sap van ½ pompelmoes in het glas, voeg een ontvormde sorbet toe en vul bij met tonic Finley Sea Salt Lemon. Voeg enkele roze peperbollen toe en serveer.

Partners

In samenwerking met Finley

En Delhaize.

Hoewel het het beste is om de cocktail direct te serveren, kan je de Margarita met pompelmoes tot 24 uur van tevoren bereiden en in de koelkast bewaren. Schud goed voor het serveren.