Dit recept komt uit mijn boek Happy Moments
Oesters met champagne en witlof
Ingrediënten
4 kleine witlofstronkjes
200 ml champagne
1 potje zure room
peper van de molen
zout
1 potje zalmeitjes
oesters
Bereidingswijze
Neem een kom en zet er een zeef op. Open de oesters boven de zeef en vang het sap en de oesters op. Maak de schelpen schoon. Leg ze op een schaal. Controleer of er aan de oesters geen stukjes van de schaal blijven hangen.
Zeef het sap en voeg er evenveel champagne aan toe. Giet in een steelpan en laat voor de helft inkoken. Kruid met peper en zout en klop er de zure room bij. Laat kort opkoken en neem van het vuur.
Leg de oesters op het laatst even bij de saus en meng ze er voorzichtig door. Verdeel ze in de schelpen op een bord.
Snijd de witlof superfijn en voeg toe aan de saus. Laat 2 minuten koken tot de blaadjes zacht zijn.
Verdeel lepeltjes saus en witlof op de schelpen en werk af met zalmeitjes.
TIP
De witlof zou je ook kunnen vervangen door zeer fijn gesneden asperges.