One Pot Lasagne met Asperges en Parelhoen
Deze one pot lasagne met asperges en parelhoen is écht ongelooflijk lekker! Het heeft iets feestelijks en is verrassend eenvoudig te maken. Alles gaat in één pan, dus weinig afwas én weinig ingrediënten nodig. Eens je deze gemaakt hebt, ga je elk jaar weer uitkijken naar het aspergeseizoen! Laat me zeker weten wat je ervan vond.
Ingrediënten
1 el boter
2 sjalotten
1 el maïzena
6 lasagnevellen
2 parelhoenborsten
Peper en zout
500 g witte of groene asperges
200 g room
200 ml kippenbouillon
100 g Parmezaanse kaas, geraspt
50 g oude cheddar (met pepers of naturel)
1 handvol salieblaadjes
Bereidingswijze
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Schil de asperges en snijd ze schuin in schijfjes. Bewaar de kopjes apart voor de afwerking.
Snijd de sjalotten in dunne ringen en de parelhoen in blokjes.
Basis van de lasagne maken
Smelt de boter in een ovenbestendige pan.
Fruit de sjalot aan tot deze glazig wordt.
Voeg de parelhoen toe, kruid met peper en zout, en bak kort aan.
Saus bereiden
Klop de maïzena los in de room en voeg dit toe aan de pan.
Giet de kippenbouillon erbij en voeg de helft van de kaas toe.
Kruid opnieuw met peper en zout en meng goed door.
Lasagne samenstellen
Breek de lasagnevellen en meng ze onder het geheel.
Roer de aspergestukjes erdoor (behalve de kopjes).
Werk af met salieblaadjes, de overgebleven kaas, aspergekopjes en cheddar.
Bakken
Zet de pan in de voorverwarmde oven en bak 25-30 minuten tot de bovenkant goudbruin en krokant is.
Tips
Aspergeschillen bewaren: Gooi de aspergeschillen niet weg! Vries ze in tot je genoeg hebt om een heerlijke aspergesoep te maken, waar ik ook een vegan versie van heb!
Koelkast: Tot 2 dagen in een afgesloten bakje.
Diepvries: Tot 3 maanden in een luchtdichte verpakking.
Koelkast: Tot 2 dagen in een afgesloten bakje.
Diepvries: Tot 3 maanden in een luchtdichte verpakking.