WEBSHOP MUST HAVES
Overnight Snicker-Banana Oat Ontbijt met Pumpkin Spice
Dit havermout ontbijt is zo een bom, je draait alles de avond ervoor in elkaar, en ‘s morgens werk je af met wat banaan, donkere chocolade en pindanootjes een echte gezonde treat om van te genieten op drukke of minder drukke ochtenden. En zeg niet zomaar havermout, de havermout in dit recept is van Finse bodem, ze zijn daar koplopers in biologische landbouw, de haver kan daar ook groeien onder 22u zon, waardoor je een hogere voedingswaarde krijgt. Het is een familiebedrijf die al 90 jaar haver verbouwd! Whaw, love it toch !! Met deze kostbare informatie ga ik maar al te graag aan de slag, het maakt me gelukkig om bewust en gezond te kunnen koken voor mezelf en jullie te kunnen inspireren om hetzelfde te doen! Ook het lekker verzadigd gevoel met alle vezels erin is mooi meegenomen!
WEBSHOP MUST HAVES
Ingrediënten
60 g Finse biologische havermout
175 ml ongezoete melk naar keuze (bijv. amandel- of haverdrink)
1 tl dadelsiroop
1 tl pumpkin spice (kruidenmix)
1 tl pindakaas
1 el pure pindakaas (voor topping)
1 kl grof gehakte pindanoten
½ banaan, in plakjes
1 el gesmolten pure chocolade (minimaal 79% cacao)
Bereidingswijze
Voorbereiding (avond tevoren): Doe de havermout, melk, dadelsiroop, pumpkin spice en pindakaas in een stevig glas of potje. Roer goed door zodat alles gelijkmatig is gemengd. Dek af en laat het een nachtje in de koelkast staan.
Ochtend: Smelt de pure chocolade au bain-marie of in de magnetron. Haal de havermout uit de koelkast, leg de plakjes banaan bovenop de havermout en giet de gesmolten chocolade eroverheen.
Afwerking: Strooi de gehakte pindanoten bovenop. Zet het glas desgewenst nog 5 minuten terug in de koelkast om de chocolade iets steviger te laten worden voor een ‘krak’ effect wanneer je erin duikt.
Schep door de lagen en geniet van de heerlijke combinatie van smaken en texturen.
Tips
- Vervangopties: Heb je geen dadelsiroop? Gebruik een beetje honing of ahornsiroop voor een subtiel zoete smaak.
- Extra vezels: Voeg een eetlepel chiazaad toe aan het mengsel voor extra vezels en een dikkere textuur.
- Variatie: Vervang de pumpkin spice eens door kaneel of een vleugje vanille-extract voor een andere smaakbeleving.
De overnight oats kunnen 1-2 dagen in de koelkast bewaard worden.