Pastrami Sandwich met Gepekelde Rodekool, Cheddar en Kimchi-Mayonaise

  • 2P
  • Easy

Dit is mijn versie van de pastrami sandwich, misschien wel de populairste sandwich van New York!
Pastrami is een soort gerookt en gepekeld vlees, oorspronkelijk afkomstig uit Roemenië. Daar werd het meestal gemaakt van schapenvlees, maar tegenwoordig wordt het vooral bereid met rundvlees. Het verschil met pekelvlees? Bij pastrami zijn de kruiden goed zichtbaar, terwijl pekelvlees een gladder uiterlijk heeft.
Deze sandwich heeft echt álles: krokant, smeuïg, umami, crispy én zeeeer Instagrammable! De pastrami die ik gebruik is van Holstein-runderen, koud geserveerd, licht dooraderd met vet en bomvol smaak.

Ingrediënten

Voor de sandwich:
4 sneetjes briochebrood
120 g pastrami, in dunne sneetjes
2 zoetzure augurken
2 zilveruitjes op azijn
4 sneetjes cheddarkaas
1 zakje frietchips of chips naar keuze

Voor de gepekelde rodekool:
¼ kleine rodekool, fijngesneden
1 rode ui, fijngesneden
2 el azijn
1 kl suiker
1 tl zout

Voor de kimchi-mosterdmayonaise:
3 el verse mayonaise
2 el fijngesneden kimchi
1 tl mosterd

Bereidingswijze

Gepekelde rodekool maken
Snijd de rodekool en rode ui flinterdun met een mandoline of scherp mes.
Meng in een kom met azijn, suiker en zout. Laat minstens 15 minuten intrekken.
Kimchi-mosterdmayonaise maken
Meng de mayonaise met de fijngesneden kimchi en mosterd.

Brioche toasten
Rooster de sneetjes briochebrood in een pan, broodrooster of oven tot ze goudbruin en krokant zijn.

Sandwich bouwen
Besmeer één kant van een sneetje briochebrood met de kimchi-mayonaise.
Leg hierop een sneetje cheddar, gevolgd door de gepekelde rodekool, pastrami, frietchips en opnieuw een beetje kimchi-mayonaise.
Sluit af met een tweede sneetje briochebrood en druk stevig aan.

Serveren
Snijd de sandwich doormidden en steek er een satéprikker doorheen.
Maak het af met een augurk en een zilveruitje bovenop de prikker.

Serveer direct!

Tips

Beste smaak? Laat de gepekelde rodekool minstens 30 minuten trekken voor extra diepte.
Extra crunch? Gebruik ribbelchips of krokante uitjes als topping.
Meal prep: Maak de rodekool en mayonaise van tevoren, maar toast en assembleer de sandwich pas vlak voor het eten.

Je kunt de sandwich maximaal 1 dag ingepakt in de koelkast bewaren.
Voor de beste smaak en textuur, bewaar de ingrediënten apart en stel de sandwich pas samen vlak voor het serveren.