WEBSHOP MUST HAVES
Romige groene rigatoni met ricotta
Een romige pasta boordevol groenten en vezels die ook nog eens in een mum van tijd op tafel staat. Terwijl de pasta kookt, maak je de saus klaar door spinazie, broccoli en basilicum te mixen in de blender. Daarna meng je de saus onder de rigatoni, en klaar!
Ingrediënten
350 g rigatoni
250 g spinazie
2 el olijfolie
2 teentjes knoflook
1 potje ricotta
1 kleine broccoli
100 g geraspte Parmezaanse kaas
1 bosje basilicum
Peper en zout (PeZo)
Bereidingswijze
Pasta koken: Kook de rigatoni volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet opzij.
Spinazie bereiden: Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en laat de spinazie slinken. Zet opzij.
Broccoli koken: Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook ze in gezouten water tot ze zacht zijn. Laat goed uitlekken en spoel af met koud water.
Saus maken: Doe de spinazie, broccoli, ricotta, ¾ van de Parmezaanse kaas en de knoflook in de blender. Voeg peper en zout naar smaak toe en mix tot een gladde saus.
Mengen en serveren: Meng de saus onder de gekookte rigatoni en verwarm het geheel kort in een pan. Serveer met de resterende Parmezaanse kaas en eventueel een handvol verse rucola.
TIPS
- Pastakeuze: Kies bij voorkeur een kleinere pastasoort. Gewone pasta of glutenvrije varianten zijn beide geschikt.
- Variaties: Vervang de ricotta eventueel door verse geitenkaas, burrata of silken tofu voor een andere smaak.
- Bewaren: Bewaar de overgebleven pasta in een luchtdichte doos in de koelkast, waar het tot 2 dagen houdbaar is. Invriezen is ook mogelijk, tot 3 maanden. Verwarm het gerecht opnieuw in een pan met een scheutje water of in de magnetron.
Partner
In samenwerking met KitchenAid