WEBSHOP MUST HAVES
Snelle Couscous met Kip, Merguez, Groenten en Ingelegde Citroen
In een handomdraai een heerlijke couscous op tafel zetten? Dat kan zonder probleem met de Moulinex Cookeo, een snelkookpan die je veel tijd bespaart! Het vlees en de kruiden worden eerst aangebraden met wat ui, vervolgens gestoomd onder hoge druk. Daarna gaan de groenten erbij, die garen in een smaakvolle bouillon met oriëntaalse smaken. Dit gerecht is zo snel en lekker, ideaal voor drukke weekdagen!
WEBSHOP MUST HAVES
Ingrediënten
Vlees en bouillon:
4 kippenbouten
8 merguez worstjes
1 el olijfolie
1 grote ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngehakt
70 g tomatenpuree
1 l kippenbouillon
1 el ras el hanout
Vruchtvlees van 1/2 ingelegde citroen (op zout)
1 handvol blonde rozijnen
Peper en zout naar smaak
Groenten:
4 dikke wortelen, in stukken gesneden
2 courgettes, gedeeltelijk geschild en in stukken
1 grote tomaat, in blokjes
1 blik kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
1 grote peper, in stukken gesneden
Couscous:
250 g couscous (griesmeel)
500 ml kippenbouillon
1 tl kaneel
Bereidingswijze
Vlees bruinen: Verwarm de Cookeo en kies de functie “Stevig bruinen”. Snij ondertussen de ui en kruiden fijn.
Ui en kruiden fruiten : Fruit de fijngesneden ui en knoflook in olie. Bak ook de merguez-worstjes 2 minuten aan elke kant. Haal ze uit de Cookeo en zet apart.
Doe hetzelfde met de kippenbouten, bak ze 4 minuten aan elke kant en zet apart. Voeg wat peper en zout toe. Voeg de ras el hanout en tomatenpuree toe en bak dit 2 minuten mee om de smaken vrij te laten komen.
Bouillon en vlees toevoegen: Blus af met de kippenbouillon en leg de kippenbouten en merguez terug in de Cookeo. Stel de Cookeo in op “Express koken” voor 5 minuten.
Groenten toevoegen: Snijd de wortelen, courgettes, tomaat, en peper in stukken. Schil de courgette om de 2 cm voor een mooi effect. Voeg deze groenten, de ingelegde citroen, rozijnen en kikkererwten toe aan de Cookeo. Stel opnieuw de “Express koken”-functie in voor 4 minuten.
Couscous bereiden: Terwijl de groenten en het vlees garen, bereid je de couscous. Giet de kokende kippenbouillon over de couscous in een kom. Dek af met een bord. Laat 5 minuten zwellen.
Serveren: Roer de couscous los met een vork en serveer samen met de kip, merguez, groenten en de heerlijke bouillon. Serveer eventueel met wat harissa voor een extra pittige toets.
Tips
- Gebruik de warmhoudfunctie van de Cookeo als je het gerecht nog niet meteen serveert.
- Harissa is een pittige saus die je bij de couscous kunt serveren voor wat extra smaak.
- Wil je het gerecht voorbereiden voor later? Bewaar het in de koelkast of vriezer en gebruik de heropwarmfunctie van de Cookeo.
- In de koelkast: Bewaar de couscous en het vlees met groenten in afgesloten bakjes tot 2 dagen.
- In de vriezer: Geschikt om tot 3 maanden in te vriezen. Laat volledig afkoelen voor je het invriest. Opwarmen kan in de magnetron of terug in de Cookeo.
Partner
In samenwerking met Moulinex