Pompoenpasta
Pompoenpasta-8
Pompoenpasta-7
Pompoenpasta-6
Pompoenpasta-5
Pompoenpasta-4
Pompoenpasta-3
Pompoenpasta-2

Snelle Pasta met Pompoen, Look, Ansjovis, Mascarpone, Rozemarijn en Winterpostelein

  • 4P
  • Easy

Deze pasta is de bom! Zoveel smaak en texturen, en je krijgt meteen een flinke portie groenten binnen. De pompoen smelt bijna weg onder de look en de intense umami van de ansjovis, die heerlijk mee aanbakt. Mascarpone en rozemarijn zorgen voor een romige, kruidige toets, terwijl grofgehakte winterpostelein frisheid toevoegt. Stukjes kalfsgehakt maken het helemaal af. Tijs was helemaal verkocht – en jij vast ook!

Ingredienten

3 teentjes look
1 ajuin
4 ansjovisfilets
2 el olijfolie
½ pompoen
250 g winterpostelein (+ extra voor garnering)
150 g Parmezaanse kaas
Peper & zout
250 g mascarpone
350 g kalfsgehakt
350 g korte volkorenpasta naar keuze
Enkele takjes rozemarijn

Instructies

Snijd de ajuin en look fijn en fruit ze in olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de ansjovis toe en laat deze smelten.

Snijd ondertussen de pompoen in kleine stukjes en voeg ze samen met de rozemarijnblaadjes toe aan de pan. Laat even bakken.

Roer de mascarpone erdoor en voeg het kalfsgehakt in kleine stukjes toe. Laat 5 minuten sudderen en kruid met peper en zout.

Kook de pasta al dente en bewaar een kopje pastawater.

Roer de Parmezaanse kaas, de pasta en de grofgehakte winterpostelein door de saus. Voeg een beetje pastawater toe om alles mooi romig te maken.

Serveer met extra winterpostelein en Parmezaanse kaas.

Tips

  • Wil je extra crunch? Strooi geroosterde pijnboompitten over het bord.
  • Geen fan van ansjovis? Kappertjes of zongedroogde tomaten geven ook een zoute kick.
  • Vervang kalfsgehakt door kippengehakt of vegetarisch gehakt voor een twist.

Koelkast: Bewaar de pasta luchtdicht in de koelkast en consumeer binnen 2 dagen.
Invriezen: Kan prima! Verdeel in porties en bewaar tot 3 maanden in de vriezer.

Opwarmen: In een pan op laag vuur met een scheutje water of melk om de saus weer romig te maken.