Snelle Spinazie Carbonara (15 min)
Deze pasta is een snelle twist op de klassieke carbonara. Jep, extra groenten bij mijn gerechten – je weet het al! Maar geen zorgen, je staat er niet langer voor in de keuken.
Terwijl de pasta kookt, maak je de romige kaas-spinaziesaus en bak je de guanciale. Daarna alles mengen, extra kaas erover en… aanvallen! Dit is echt zooooo lekker en zooooo snel klaar. Love it!
Ingrediënten
150 g spaghetti of pasta naar keuze
300 g diepvries spinazie (ontdooid, zonder toevoegingen)
2 teentjes knoflook
2 eidooiers
150 g guanciale
100 g Pecorino Romano
Peper en zout
Olijfolie
Bereidingswijze
Guanciale bakken
Snijd de guanciale in fijne stukjes en bak deze krokant in een pan. Haal uit de pan en zet opzij.
Pasta koken
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bewaar een kopje kookvocht voordat je de pasta afgiet.
Romige spinaziesaus maken
Knijp het overtollige vocht uit de spinazie. Doe de spinazie, uitgeperste knoflook, eidooiers, geraspte Pecorino, peper en zout in een blender. Mix tot een romige saus en voeg een scheutje pastawater toe om de saus smeuïg te maken.
Alles samenvoegen
Doe de pasta terug in de pan en meng de saus erdoor. Verwarm kort op laag vuur – niet laten koken, anders schift de saus! Voeg eventueel nog wat extra pastawater toe voor een gladdere textuur.
Afwerken & serveren
Werk af met de krokante guanciale, extra Pecorino en een scheutje olijfolie. Serveer meteen!
Tips & Variaties
Let op met verwarmen! Niet laten koken, anders stolt het ei en wordt de saus korrelig.
Geen spinazieseizoen? Gebruik diepvries spinazie en knijp goed uit. Verse spinazie? Kort 2 minuten blancheren in kokend water en daarna goed uitknijpen.
Vegetarische optie? Vervang de guanciale door fijn gesneden, gebakken kastanjechampignons of laat het gewoon weg.
Zachtjes in een pan met een scheutje water of melk. Niet in de magnetron, dan stolt de saus.
Koelkast: Bewaar in een afgesloten bakje tot 2 dagen.
Diepvries: Niet ideaal, want de saus kan schiften.