Dit recept komt uit mijn boek Happy Moments
Speky & Octopussy met chili-limoen mayo
Deze hapjes schud je zo uit je mouw! Niet zot veel ingrediënten, wel mega resultaat. Je draait ze echt in no time in elkaar. Laat maar komen die gasten!
Ingrediënten
SPEKY & OCTOPUSSY
2 dikke plakken spek
4 inktvistentakels (of meerdere ringen pijlinktvis)
peper en zout
200 g bloem
arachideolie om in te bakken
fleur de sel
CHILI-LIMOENMAYONAISE
250 ml verse mayonaise
sap en zeste van 1 limoen
1 teentje knoflook, geraspt
1 theelepel chilipoeder
Bereidingswijze
Meng alles voor de mayonaise door elkaar en doe in een kommetje.
Snijd het spek en de inktvis in gelijke hapklare stukjes. Kruid met peper en zout. Haal door de bloem. Schud het teveel aan bloem eraf.
Verwarm een laagje van een goede 2 centimeter olie in een hoge pan. Voeg het spek en de inktvis toe en blijf roeren.
Bak goudbruin. Leg op keukenpapier. Strooi er fleur de sel over en serveer met de mayonaise.