Halloumi_V3
Halloumi_V2
Halloumi_V1

Swicy Halloumi Wrap met Tzatziki

  • 25min.
  • 2P
  • Easy

Deze wrap is een feest om op tafel te zetten: zoveel smaken en texturen! Ik maak hem met de zaaaalige smaakmaker, Halloumi. En in plaats van Griekse yoghurt ga ik graag voor een verse, ambachtelijke plattekaas. Maar kies vooral waar jij zelf het gelukkigst van wordt. De Halloumi wordt licht gecarameliseerd met chiliolie en honing, om vervolgens op een bedje van tzatziki gelegd te worden. Wrap dichtvouwen en smullen maar! Yes, drupgevaar, heerlijk! Swicy is trouwens de heerlijke samenvoeging van de woorden “sweet” en “spicy.”

Ingrediënten

Voor de Halloumi: 
1 blok Halloumi
2 el chiliolie
1 el honing
2 el olijfolie

Voor de tzatziki: 
250 g volle platte kaas
1 komkommer
2 tenen knoflook
½ bosje dille
Handvol muntblaadjes
1 el olijfolie
Peper en zout

Garnituur: 
½ granaatappel
Extra muntblaadjes

Bereidingswijze

Tzatziki maken: 
1. Rasp de komkommer boven een neteldoek (WEBSHOP) of schone theedoek. Knijp het overtollige sap eruit en bewaar het sap om eventueel te drinken met een beetje citroensap. Lekker!
2. Meng de uitgelekte komkommer met de platte kaas, fijngehakte dille, munt, knoflook (fijngeperst), olijfolie, peper en zout. Zet even in de koelkast om de 3. smaken te laten intrekken.

Halloumi bereiden: 
1. Snijd de Halloumi in plakjes. Verhit een pan met 2 el olijfolie. Bak de plakjes Halloumi kort en krachtig goudbruin aan beide kanten.
2. Zet het vuur lager, voeg de chiliolie en honing toe en laat de Halloumi kort karamelliseren. Zorg ervoor dat je de plakjes goed omdraait zodat ze aan beide kanten de smaak opnemen.

Wrap vullen: 
1. Verwarm de wraps kort in een droge pan of oven.
2. Besmeer de wrap royaal met tzatziki. Leg daar de gekaramelliseerde Halloumi op en wat saus van in de pan.
3. Werk af met granaatappelpitjes en extra muntblaadjes.

Serveren: 
Vouw de wrap dicht en serveer onmiddellijk. Wees voorbereid op drupgevaar – maar dat hoort erbij!

Tips

– Geen chiliolie in huis? Hak een rode chili fijn of gebruik een beetje hot sauce als alternatief.
– Wil je glutenvrij? Gebruik Libanees brood of een glutenvrije wrap zoals een pudla (LINK RECEPT).
– Overgebleven tzatziki smaakt heerlijk als dip voor rauwkost of als dressing bij een salade.

In de koelkast: Bewaar de tzatziki maximaal 2 dagen in een afgesloten bakje. De Halloumi kun je afgedekt 1 dag bewaren, maar vers smaakt het het beste.
In de vriezer: Wraps kun je ingevroren bewaren, maar de tzatziki en Halloumi zijn minder geschikt om te vriezen vanwege de textuurveranderingen.