Dit recept komt uit mijn boek Happy Moments
Tramezzini met kipcurrysalade en eiersalade
Oké, oké, niet driehoekig zoals in Italië, maar wel zonder korst en op wit sponsbrood, dat kan zo smaken! Kipcurry- of eiersalade, het wordt automatisch één van de twee als ik ze in een Italiaanse koffiebar in de vitrine zie liggen. Beetje fout, maar zó damn lekker. Zelf maken, kom op! Want wie lust er nu geen stuutje?
Ingrediënten
TRAMEZZINI
1 stevig wit toastbrood
KIPCURRYSALADE
800 g vlees van kippendijen zonder bot
peper en zout
tijm
Laurier
1 eetlepel currypoeder
1 koffielepel paprikapoeder
50 ml bouillon
2 eetlepels verse mayonaise
1 rode ui, fijngesneden
½ bosje peterselie
plakjes zoetzure augurk
EIERSALADE
8 hardgekookte scharreleieren
4 eetlepels mayonaise
1 koffielepel mosterd
½ bosje bieslook, fijngesneden
peper en zout
100 g veldsla, gewassen en grof gesneden
Bereidingswijze
Zet het vlees net onder water in een kookpan met de kruiden en laat 15-20 minuten sudderen. Laat afkoelen.
Snijd het vlees fijn en meng met alle ingrediënten voor de currysalade. Proef.
Plet de eieren en meng met alle ingrediënten voor de eiersalade.
Snijd de korsten van de toasten en beleg royaal met de salades. Werk de kipcurrysalade af met een plakje augurk.
TIP
Currysalade maak ik sowieso ook als ik restjes gebakken kip, gebraad, hesp of ballekes heb. Niks gaat hier verloren.