Van alles om je broodje in te schuiven

  • 40min
  • 4P
  • Easy

Ik hou enorm van dips en de gezelligheid ervan. Deze dips zijn heel eenvoudig te maken en hier ga je zeker mee scoren!

Ingrediënten

FETADIP
200 g feta
200 g roomkaas
60 ml melk
1 teentje knoflook
zeste en sap van halve citroen
1 theelepel zwarte peper van de molen
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels pijnboompitten
een handvol salieblaadjes

CURRYHUMMUS
220 g kikkererwten (potje), goed gespoeld
60 g tahin
2 teentjes knoflook
sap van 1 citroen
1 theelepel zout
1 eetlepel currypoeder
1 eetlepel geraspte gember
1 eetlepel ahornsiroop
2 eetlepels olijfolie
1 chilipeper (of 1 theelepel cayennepeper), fijngesneden
een paar fijngesneden blaadjes munt

ZURE ROOM MET ZEEWIERKAVIAAR EN ZALMEITJES
1 potje zure room
1 potje zalmeitjes
1 potje zeewierkaviaar
1 fijngesneden lente-ui

Bereidingswijze

Whipped fetadip: Mix de feta, roomkaas, melk, knoflook, citroensap en peper in een cutter of blend tot een glad, luchtig mengsel. Werk af met zeste van citroen.

Giet uit in een schaaltje. Doe de olijfolie in een koekenpan en toast kort de pijnboompitjes en salieblaadjes aan.

Verdeel over de dip.

Spicy curryhummus: Houd 1 eetlepel kikkererwten apart als garnituur. Doe alle ingrediënten in een blender, behalve de olijfolie, peper en munt. Mix alles fijn.

Voeg wat water toe als je de hummus minder dik wilt. Doe in een schaaltje.

Meng de overige kikkererwten met 2 eetlepels olijfolie, het fijngesneden rode pepertje en munt. Verdeel over de hummus.

Zure room met zeewierkaviaar en zalmeitjes: Smeer de zure room uit in een bordje. Verdeel er de zeewierkaviaar en zalmeitjes op in dotjes. Werk af met lente-ui.

TIP

Zeewierkaviaar is lekker zoet, ideaal bij het zoute van de zalmeitjes. Je kunt ook zwarte lompeitjes gebruiken. Serveer met Italiaanse broodsoorten: pane carasau (Sardijns brood), focaccia, pitta, focaccia, grissini, taralli…