Varkensbrochette met Naan Sofie Dumont Chef2
Varkensbrochette met Naan Sofie Dumont Chef3

Varkensbrochette met naan, coleslaw en gepekelde chili-ananas

  • 45min
  • 4P
  • Next level

Een heerlijk sappige varkensbrochette, naanbrood en koolsla! En alles zelfgemaakt. Easy en indrukwekkend. Trek een stuk naanbrood af, beleg met de coleslaw en de sappige varkensbrochette. Trek voorzichtig de spies eruit, pers er citroen over en smullen!

Ingrediënten

VARKENSBROCHETTE
800 g spiering in blokjes van 2-3 cm
grof zout
1 eetlepel gedroogde oregano
2 eetlepels olijfolie
zwarte peper
sap van 1 citroen

NAAN
300 g tarwebloem
1 eetlepel droge gist
150 g yoghurt
1 theelepel suiker
1 ½ theelepel zout
120 ml water

Voor erop:
5 eetlepels olijfolie
1 teen knoflook
1 eetlepel oreganokruiden

COLESLAW
½ witte kool
1 grote rode appel
3 wortels
1 kleine rode ui
½ bosje platte peterselie
sap van 2 citroenen
2 eetlepels mayonaise 
1 eetlepel mosterd
zwarte peper en zout

GEPEKELDE SPICY ANANAS
½ ananas
1 lange chilipeper
1 theelepel roze peper
250 ml witte azijn
100 g rietsuiker

Bereidingswijze

Het naanbrood: Meng alles kort door elkaar in een kom en laat 15 minuten rusten.

Verdeel het deeg in acht stukken, rol uit met wat bloem.

Warm een pan op en bak de stukken 1-2 minuten aan beide kanten aan.

Leg het brood op een schaal, bestrijk de stukken eventueel met een mengsel van olijfolie, knoflook en verse kruiden.

De coleslaw: Rasp de kool, geschilde appel en wortel. Dat gaat ook vlot in de keukenmachine. Snijd de ui en peterselie fijn. Meng met alle andere ingrediënten voor de coleslaw in een kom.

De gepekelde spicy ananas: Schil de ananas, snijd de harde kern weg en snijd in staven. Steek ze rechtop in een weckpot; die moet goed vol zitten.

Voeg fijngesneden chili en peper toe. Warm de azijn wat op en los de suiker erin op.

Giet over de ananas. Zodra de inhoud is afgekoeld kun je de ananas al gebruiken.

De varkensbrochette: Meng het vlees met grof zout, oregano, olijfolie en peper. Steek op satéstokjes.

Gril de brochettes aan beide kanten 2 tot 3 minuten.

Leg ze op een schotel en pers er het citroensap over. Zet de pot gepekelde ananas erbij.

TIP

Als je geen tijd of zin hebt om naanbrood te maken, kun je het ook met pitabrood of in een wrap serveren.