Witte pens met appelmoes en pommes duchesse
Deze witte pens geeft je de grootste smile! Smeuïge appelmousseline en krokante pommes duchesses, smiley faces blijven toch top! Jij kiest hoe groot je zijn tanden snijdt!
Ingrediënten (voor 4 personen)
1 klont boter
8 witte pensen
1 kg Jonagold-appels
1 zak Duchesse-aardappels
Bereidingswijze
Schil de appels, haal klokhuis eruit, snij in stukken en doe in een grote pot met 250 ml water.
Laat vanaf kookpunt 15 min sudderen als je het nog te vloeibaar vindt, laat dan verder sudderen zonder deksel.
Eens je de gewenste dikte hebt zet je de staafmixer erin en mix alles heel fijn.
Snij de witte pens in de lengte doormidden, snij nu van de ene naar de andere kant maar blijf weg van de bodem zodat je hem niet doormidden snijdt.
Snij nu in de breedte de zogezegde tanden, zorg dat het geheel nog mooi aan elkaar blijft hangen.
Smelt de boter in pan en leg de pens met de snijkant naar beneden, kleur mooi aan, draai om en kleur ook de andere kant.
Bak de pommes duchesse in frietpot of Airfryer.
Maak een mooie cirkel appelmousseline op een bord, leg er 2 pommes duchesse aardappeltjes op samen en leg de ‘tandjes’ pens op.
Zet de rest van de appelmoes en aardappelen en pens op tafel.
Ja, dit gerecht kan prima als hoofdgerecht geserveerd worden.
Een glas bier past goed bij dit gerecht, maar je kan ook kiezen voor een glas rode wijn.