Ontbijt yoghurt met Chia, kiwi en banaan

Favorieten

15 min

Easy

Ontbijtjes preppen is echt zo’n goed idee! ’s Morgens, als je geen tijd hebt om iets te maken, grijp je al snel naar de klassieke (en vaak veel te zoete) granola of iets anders dat niet echt de beste keuze is. Maar als je de dagen voordien al wat ontbijtjes hebt voorbereid, dan heb je altijd iets superlekker klaarstaan. 

Deze versie is echt de bom: jouw favoriete ongezoete yoghurt gemengd met chiazaad voor een verzadigd gevoel, pure notenboter van topkwaliteit, een lepeltje confituur zonder geraffineerde suiker (ik vond er eentje met agave!), en daarbovenop een laagje pure chocolade dat hard wordt in de koelkast.
Je maakt zes potjes in één keer, bewaart ze in de koelkast of vriezer, en kan dan elke dag genieten met verschillende toppings. 

Deze is de versie met pistacheboter, banaan en een extra crunchy topping van pistachenoten. 

Ontbijtjes preppen is echt zo’n goed idee! ’s Morgens, als je geen tijd hebt om iets te maken, grijp je al snel naar de klassieke (en vaak veel te zoete) granola of iets anders dat niet echt de beste ...
Meer lezen
Kitchen must haves

Ingrediënten

Wat heb je nodig?
Aantal: 2P

yoghurtbasis 

2 potjes ongezoete yoghurt van 125 g (Griekse yoghurt, plantaardig of naar keuze) 
2 koffielepels chiazaad
2 eetlepels pure pindakaas (100% pinda, zonder suiker)
2 koffielepels confituur zonder geraffineerde suiker (bv. aardbei met agave)

Chocoladelaag

100g pure chocolade (min. 80% cacao)

Topping

1 banaan
2 koffielepels pistacheboter 
2 koffielepels pistachenoten, grof gehakt 
Handvol gemengde noten (optioneel, voor extra vulling en proteïnen) 
2 kiwi’s 

yoghurtbasis 

2 potjes ongezoete yoghurt van 125 g (Griekse yoghurt, plantaardig of naar keuze) 
2 koffielepels chiazaad
2 eetlepels pure pindakaas (100% pinda, zonder suiker)
2 koffielepels confituur zonder geraffineerde suiker (bv. aardbei met agave)



100g pure chocolade (min. 80% cacao)

Topping

1 banaan
2 koffielepels pistacheboter 
2 koffielepels pistachenoten, grof gehakt 
Handvol gemengde noten (optioneel, voor extra vulling en proteïnen) 
2 kiwi’s 

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?
  1. Roer in elk potje 1 koffielepel chiazaad, daarna de pindaboter en confituur door de yoghurt.  Meng lichtjes zodat je een mooie swirl krijgt. 
  2. Chocoladelaag maken - Smelt de pure chocolade au bain-marie of in de microgolfoven. Giet een eetlepel gesmolten chocolade bovenop elk potje en strijk glad. Zet 1 uur in de koelkast tot de chocolade hard is. 
  3. Topping toevoegen - Snijd een halve banaan in schijfjes per potje. Lepel 1 koffielepel pistacheboter over de banaan. Bestrooi met pistachenoten en eventueel extra gemengde noten.  Serveer met de doormidden gesneden kiwi. 
  4. Bewaren - Sluit de potjes goed af. Bewaar in de koelkast tot 4 dagen, of vries in tot 2 maanden. 

Tips

  • Vervang pistacheboter eens door amandel- of cashewboter voor variatie. 
  • Je kan ook diepvriesfruit gebruiken, maar voeg dit pas toe bij het eten, zodat het niet te nat wordt. 
  • Voor een extra proteïneboost kan je wat proteïnepoeder door de yoghurt mengen. 
  • Smelt chocolade met een klein scheutje kokosolie voor een zachtere bite. 
  • Maak een mix van toppings voor de hele week: zo blijft het elke ochtend verrassend. 
Icon Fire
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.