Ontbijt yoghurt met Chia, chocolade laagje, mango, nectarine en ananas

Favorieten

15 min

Easy

Ik kan het niet genoeg benadrukken: ontbijt preppen is dé sleutel tot een stressvrije ochtend én een heerlijk begin van je dag.
Geen gehaast, geen snelle (en vaak ongezonde) keuzes, maar gewoon iets lekkers en voedzaams dat al klaarstaat in de koelkast.

Deze keer werken we met dezelfde heerlijke basis: romige, ongezoete yoghurt, pure pindakaas, een lepeltje confituur zonder geraffineerde suiker (met agave), en daarover een knapperig laagje pure chocolade. Maar het feest zit ‘m in de toppings: zonnige, tropische kleuren en smaken van mango, nectarine en ananas, eventueel met wat kokosnootschilfers voor dat instant vakantiegevoel.
Perfect voor wie de dag wil starten met een big smile !

Ik kan het niet genoeg benadrukken: ontbijt preppen is dé sleutel tot een stressvrije ochtend én een heerlijk begin van je dag. Geen gehaast, geen snelle (en vaak ongezonde) keuzes, maar gewoon iets ...
Meer lezen
Kitchen must haves

Ingrediënten

Wat heb je nodig?
Aantal: 2P

yoghurtbasis 

2 potjes ongezoete yoghurt van 125 g (Griekse yoghurt, plantaardig of naar keuze) 
2 koffielepels chiazaad
2 eetlepels pure pindakaas (100% pinda, zonder
suiker)
2 koffielepels confituur zonder geraffineerde suiker (bv. aardbei of framboos
met agave)

Chocoladelaag

100g pure chocolade (min. 80% cacao)

toppings

1/2 mango (vers of diepvries, in blokjes; gedroogde mango kan ook)
1 nectarine of perziken (per potje 1 halve, in schijfjes)
2 schijven verse ananas, in blokjes
2 eetlepels cashewnoten of kokosnootschilfers
Handvol extra gemengde noten (optioneel, voor extra vulling en proteïnen)

yoghurtbasis 

2 potjes ongezoete yoghurt van 125 g (Griekse yoghurt, plantaardig of naar keuze) 
2 koffielepels chiazaad
2 eetlepels pure pindakaas (100% pinda, zonder
suiker)
2 koffielepels confituur zonder geraffineerde suiker (bv. aardbei of framboos
met agave)



100g pure chocolade (min. 80% cacao)

toppings

1/2 mango (vers of diepvries, in blokjes; gedroogde mango kan ook)
1 nectarine of perziken (per potje 1 halve, in schijfjes)
2 schijven verse ananas, in blokjes
2 eetlepels cashewnoten of kokosnootschilfers
Handvol extra gemengde noten (optioneel, voor extra vulling en proteïnen)

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?
  1. Yoghurtbasis maken – Roer in elk potje eerst 1 koffielepel chiazaad, daarna de pindakaas en 1 koffielepel confituur door elkaar. Meng
    lichtjes zodat je een mooie swirl krijgt.
  2. Chocoladelaag maken – Smelt
    de pure chocolade au bain-marie of in de microgolfoven. Giet een eetlepel
    gesmolten chocolade bovenop elk potje en strijk glad. Zet 1 uur in de
    koelkast tot de chocolade hard is.
  3. Topping toevoegen – Verdeel de mango, nectarine en ananas
    over de potjes. Strooi er kokosnootschilfers over en voeg eventueel wat
    gemengde noten toe.

Tips

Gebruik in plaats van mango ook papaja of passievrucht voor een extra tropische toets. Werk vlakvoor het eten af met toppings zodat ze knapperig blijven.
Laat ingevroren ontbijtjes een nachtje ontdooien in de koelkast. Perfect ook als tussendoortje of snelle snack na het sporten.

Icon Fire
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.