Ontbijt yoghurt met Chia en rood fruit

Favorieten

15 min

Easy

Het moment dat we van vakantie komen en weer een beetje in de rush zitten van alles geregeld krijgen back to school, back to work, sport, boterhammen, agenda’s… dan zijn deze ontbijtjes echt een hemels makkelijk ding. Je maakt ze ineens voor een hele week klaar , je kan helemaal gaan varieren met extra fruit en noten ,  Snel, gezond, lekker en perfect voor drukke ochtenden.

Het moment dat we van vakantie komen en weer een beetje in de rush zitten van alles geregeld krijgen back to school, back to work, sport, boterhammen, agenda’s… dan zijn deze ontbijtjes echt een hemel ...
Meer lezen
Kitchen must haves

Ingrediënten

Wat heb je nodig?
Aantal: 2P

yoghurtbasis 

2 potjes ongezoete yoghurt van 125 g (Griekse yoghurt, plantaardig of naar keuze) 
2 koffielepels chiazaad
2 eetlepels pure pindakaas (100% pinda, zonder
suiker)
2 koffielepels confituur zonder geraffineerde suiker (bv. aardbei of framboos
met agave)

Chocoladelaag

100g pure chocolade (min. 80% cacao)

toppings

Rood fruit naar keuze

yoghurtbasis 

2 potjes ongezoete yoghurt van 125 g (Griekse yoghurt, plantaardig of naar keuze) 
2 koffielepels chiazaad
2 eetlepels pure pindakaas (100% pinda, zonder
suiker)
2 koffielepels confituur zonder geraffineerde suiker (bv. aardbei of framboos
met agave)



100g pure chocolade (min. 80% cacao)

toppings

Rood fruit naar keuze

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Bereidingswijze 
Neem de 2 yoghurtpotjes (met het dekseltje eraf). 
Roer in elk potje 1 koffielepel chiazaad goed door de yoghurt. 
Lepel 1 koffielepel confituur bovenop, daarop de pindaboter en roer zodat je nog een mooie swirl krijgt . 
Smelt de chocolade au bain-marie of in de microgolfoven. Verdeel de gesmolten chocolade over de 6 potjes.
Kantel eventueel lichtjes zodat de chocolade zich mooi verspreidt. 
Sluit de potjes opnieuw goed af.
Bewaar ze in de koelkast (max. 4 dagen) of vries ze in voor later gebruik (tot 1 maand).  

Werk ze af met fruit naar keuze

Tips

Gebruik yoghurt zonder toegevoegde suikers voor een gezondere versie. Werk vlakvoor het eten af met toppings zodat ze knapperig blijven. Laat ingevroren ontbijtjes ee nnachtje ontdooien in de koelkast. Rodebessenconfituur geeft een frisse toets, maar wissel gerust af met jouw favoriete smaken. Perfect ook als tussendoortje of snelle snack na het sporten.

Icon Fire
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.