Crudo van vis met citrus, olijf en chili

Favorieten

30min

Medium

Als ik in Ibiza ben, vind ik niets heerlijker dan naar de markt te gaan en daar te kijken welke vis er vers en verleidelijk uit ziet. Terugthuis in België? Geen zorgen! Een mooie witte vis zoals kabeljauw of zeebaars doet het perfect in deze frisse crudo. Met een zurige touch van citrus, zoute olijfjes, pittige chili en knapperige kappertjes serveer je een lichte, frisse smaakbom die het best tot zijn recht komt als hij ijskoud is.

Als ik in Ibiza ben, vind ik niets heerlijker dan naar de markt te gaan en daar te kijken welke vis er vers en verleidelijk uit ziet. Terugthuis in België? Geen zorgen! Een mooie witte vis zoals kabel ...
Meer lezen
Kitchen must haves

Ingrediënten

Wat heb je nodig?
Aantal: 4P

Witte vis crudo 
600 à 800 g witte vis (zoals kabeljauw, dorade of zeebaars), zonder vel of graten 
16 groene olijven 
1 groene chilipeper 
1/4 granaatappel 
Enkele blaadjes verse koriander 
Peper en zout van de molen 

Marinade 
6 eetlepels lekkere olijfolie 
Sap van 1/2 citroen of appelsien 
1 koffielepel Ibiza-kruiden (of mengeling van tijm, rozemarijn en maanzaad) 

Krokante kappertjes 
2 eetlepels kappertjes Neutrale olie om te frituren 
Keukenpapier 

 
600 à 800 g witte vis (zoals kabeljauw, dorade of zeebaars), zonder vel of graten 
16 groene olijven 
1 groene chilipeper 
1/4 granaatappel 
Enkele blaadjes verse koriander 
Peper en zout van de molen 

 
6 eetlepels lekkere olijfolie 
Sap van 1/2 citroen of appelsien 
1 koffielepel Ibiza-kruiden (of mengeling van tijm, rozemarijn en maanzaad) 

 
2 eetlepels kappertjes Neutrale olie om te frituren 
Keukenpapier 

Leaf
Make it veggie!

Vervang de vis door flinterdunne plakjes komkommer en rauwe courgette of koolrabi. Marineer deze kort in de citrus-olijfoliemix en werk af met dezelfde toppings. Voeg eventueel wat feta of burrata toe voor extra body.

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Voorbereiding vis: Controleer de vis op eventuele graatjes en snijd onregelmatige randjes weg. Snijd met een scherp mes in flinterdunne plakjes en schik die op een goed gekoeld bord. Zet terug in de koelkast terwijl je de rest bereidt. 

Kappertjes krokant frituren: Spoel de kappertjes en wring ze goed droog. Verhit een klein laagje neutrale olie in een pan. Frituur de kappertjes kort tot ze krokant zijn. Laat uitlekken op keukenpapier. 

Toppings voorbereiden: Snijd het vruchtvlees van de olijven rond de pit en dan in stukjes. Haal de pitjes uit de granaatappel. Snijd de chilipeper in flinterdunne ringetjes. Pluk enkele blaadjes koriander. 

Marinade maken: Meng de olijfolie met het citrusap en de Ibiza-kruiden. Breng op smaak met peper en zout. 

Afwerken & serveren: Haal de vis uit de koelkast en verdeel per sneetje wat kappertjes, stukjes olijf, granaatappel, een ringetje chili en een blaadje koriander. Lepel de marinade royaal over de vis. 

Tips

Serveer op ijskoude borden, dit houdt de vis fris en zorgt voor de beste textuur. 

Icon Fire
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.