1. Voorbereiding Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Deeg voorbereiden Rol het croissantdeeg uit. Snijd het deeg op de stippellijn in drie gelijke stroken. Bestrijk elke strook met een eetlepel daslookpesto.
3. Snijden & stapelen Snijd elke strook in de lengte doormidden. Leg de helften op elkaar, met de pestokant naar binnen. Je hebt nu drie rechthoekige stapeltjes. Snijd elk stapeltje nogmaals in de lengte doormidden, zodat je zes smalle repen krijgt.
4. Vlechten & knopen Snijd elke reep opnieuw in de lengte in, maar laat het uiteinde vastzitten (zoals bij een boekje). Draai de twee stroken om elkaar heen tot een vlecht. Wikkel die rond je twee vingers en steek het uiteinde eronder door om een knoopje te vormen.
5. Afwerken & bakken Leg de knoopjes op de bakplaat. Bestrijk ze met de losgeklopte eidooier met een beetje melk. Bak eerst 5 minuten op 180°C, verlaag dan de temperatuur naar 150°C en bak nog 10 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.
6. Serveren Serveer warm, met eventueel nog wat extra daslookpesto en een paar daslookbloemetjes voor de finishing touch.