gegratineerde ricotta-spinazie ravioli met kip, bechamelsaus en kerstomaatjes

Favorieten

Romig, hartigen met datperfectekrokantekorstjevanboven – dit is hétultieme comfort food! Dezeovenschotel is eenechteallemansvriend: zachte ravioli met eensmeuïge ricotta-spinazievulling, gecombineerd met sappigkippengehakt, erwtjes, kerstomaatjeseneenzijdezachtebechamelsaus. Afgewerkt met een cheesy gratinlaagjewaar je instant blij van wordt. Makkelijktemaken in de Cookeo, enminstens even lekker als het eruitziet. Yes please!

Romig, hartigen met datperfectekrokantekorstjevanboven – dit is hétultieme comfort food! Dezeovenschotel is eenechteallemansvriend: zachte ravioli met eensmeuïge ricotta-spinazievulling, gecombineerd ...
Meer lezen
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

Voor de bechamelsaus: 

40 g bloem 
40 g boter 
800 ml melk 
Snufje muskaatnoot 
Peper en zout 
100 g vers geraspte Comté kaas 

Voor de vulling: 

2 teentjes look 
1 ajuin 
2 el olijfolie 
1 el paprikapoeder 
1 kl oregano 
500 g kippengehakt 
400 g spinazie 
250 g erwtjes (diepvries of vers) 
500 g kant-en-klare ravioli met ricotta en spinazie 
125 g kerstomaatjes, gehalveerd 
150 g extra geraspte Comté 
Peper en zout naar smaak 

Voor de bechamelsaus: 

40 g bloem 
40 g boter 
800 ml melk 
Snufje muskaatnoot 
Peper en zout 
100 g vers geraspte Comté kaas 

Voor de vulling: 

2 teentjes look 
1 ajuin 
2 el olijfolie 
1 el paprikapoeder 
1 kl oregano 
500 g kippengehakt 
400 g spinazie 
250 g erwtjes (diepvries of vers) 
500 g kant-en-klare ravioli met ricotta en spinazie 
125 g kerstomaatjes, gehalveerd 
150 g extra geraspte Comté 
Peper en zout naar smaak 

Leaf
Make it veggie!

Vervang het kippengehakt door vegetarisch gehakt of geroosterde groentjes zoals courgette en paprika.

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Gehaktmengsel bereiden in de Cookeo 

Zet de Cookeo op "stevig bruinen". 

Verhit de olijfolie, rasp de look erbij en fruit samen met de fijngesneden ajuin. 

Voeg paprikapoeder en oregano toe en roer kort. 

Doe het kippengehakt erbij en bak rul en goudbruin. 

Voeg de spinazie toe en laat volledig slinken. 

Haal het mengsel uit de pan en zet opzij. 

Bechamelsaus maken 

Gebruik dezelfde pan (je hoeft ze niet uit te wassen). 

Smelt de boter en voeg de bloem toe. Roer tot een roux. 

Voeg geleidelijk de melk toe en blijf kloppen tot een gladde, licht lopende saus ontstaat. 

Kruid met peper, zout en een snufje muskaatnoot. 

Roer de 100 g Comté onder de saus tot die volledig is gesmolten. 

Alles combineren 

Doe het gehaktmengsel terug bij de saus. 

Voeg de erwtjes, kerstomaatjes en de ravioli toe. 

Meng alles voorzichtig door elkaar. 

Proef en kruid eventueel bij. 

Garen onder druk 

Sluit de Cookeo en kies "zacht stomen". 

Laat 4 minuten onder druk garen. Zo garen de ravioli perfect en nemen ze de saus goed op. 

Gratineren 

Strooi de resterende 150 g Comté over het gerecht. 

Gebruik het Extra Crisp-deksel (menu 2) en gratineer tot het een goudbruin korstje heeft. 

Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.