groenten voorbereiden
Schil de asperges. Zijn ze dik? Snij ze dan doormidden in de lengte.
Snij de bimi eventueel wat fijner als die nog wat grof is.
Zijn je lente-uitjes aan de dikke kant? Snij ze dan ook in de lengte doormidden.
Laat de paddenstoelen heel als ze klein zijn.
kruiden & olie
Leg alle groenten op een grote schaal of plateau.
Kruid goed met peper en zout en besprenkel met olijfolie.
grillen
Grill de groenten kort en krachtig op een hete barbecue tot ze mooie grillstrepen hebben en net gaar zijn.
Hou ze nog wat beetgaar voor die lekkere textuur.
dip maken
afwerken & serveren
Smeer de feta-roomkaasdip uit over een grote schaal.
Lepel de crispy chili oil erover.
Werk af met versgehakte bieslook.
Serveer meteen met de gegrilde groenten en eventueel wat vers platbrood of stokbrood.
Tips
- De dip kan je perfect op voorhand maken. Bewaar in een afgesloten potje in de koelkast.
- De groenten grill je best à la minute, maar je kan ze wel al snijden en kruiden vooraf.
- Restjes? Laat afkoelen en bewaar in de koelkast. Lekker in een lunchbowl of als topping op toast.