Gegrilde groenten op de BBQ met feta-roomkaasdip, crispy chili oil en bieslook

Favorieten

30min

Easy

Zin in een zomers veggiegerecht vol smaak en textuur? Deze gegrilde groenten van de barbecue met romige feta-roomkaasdip en crunchy chili oil zijn een absolute topper op elke tuinparty of gezellige zomeravond. Je kiest gewoon de mooiste seizoensgroenten uit die je op de grill kan gooien – lekker makkelijk én boordevol smaak. Serveer ze op een smeuïge laag feta-roomkaasdip, werk af met knapperige chili oil en een flinke dosis verse bieslook. Echt zo'n gerecht waar iedereen stil van wordt aan tafel… tot het eerste “mmmmm” klinkt.

Zin in een zomers veggiegerecht vol smaak en textuur? Deze gegrilde groenten van de barbecue met romige feta-roomkaasdip en crunchy chili oil zijn een absolute topper op elke tuinparty of gezellige zo ...
Meer lezen
Kitchen must haves

Ingrediënten

Wat heb je nodig?
Aantal: 4P

gegrilde groenten 
± 1 kg dikke witte of groene asperges 
1 bosje lente-uitjes (pijpajuin) 
250 g shiitake of andere stevige paddenstoelen
1 pakje bimi (broccolini) 
olijfolie 
peper en zout 

feta-roomkaasdip

afwerking 
3 el crispy chili oil
1 bosje bieslook, fijngehakt 
platbrood of stokbrood om te serveren 

 
± 1 kg dikke witte of groene asperges 
1 bosje lente-uitjes (pijpajuin) 
250 g shiitake of andere stevige paddenstoelen
1 pakje bimi (broccolini) 
olijfolie 
peper en zout 

 
3 el crispy chili oil
1 bosje bieslook, fijngehakt 
platbrood of stokbrood om te serveren 

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

groenten voorbereiden 
Schil de asperges. Zijn ze dik? Snij ze dan doormidden in de lengte. 
Snij de bimi eventueel wat fijner als die nog wat grof is. 
Zijn je lente-uitjes aan de dikke kant? Snij ze dan ook in de lengte doormidden. 
Laat de paddenstoelen heel als ze klein zijn. 

kruiden & olie 
Leg alle groenten op een grote schaal of plateau. 
Kruid goed met peper en zout en besprenkel met olijfolie. 

grillen 
Grill de groenten kort en krachtig op een hete barbecue tot ze mooie grillstrepen hebben en net gaar zijn.
Hou ze nog wat beetgaar voor die lekkere textuur. 

dip maken

afwerken & serveren 
Smeer de feta-roomkaasdip uit over een grote schaal. 
Lepel de crispy chili oil erover. 
Werk af met versgehakte bieslook. 
Serveer meteen met de gegrilde groenten en eventueel wat vers platbrood of stokbrood. 

Tips

  • De dip kan je perfect op voorhand maken. Bewaar in een afgesloten potje in de koelkast. 
  • De groenten grill je best à la minute, maar je kan ze wel al snijden en kruiden vooraf. 
  • Restjes? Laat afkoelen en bewaar in de koelkast. Lekker in een lunchbowl of als topping op toast. 
Icon Fire
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.