5-minuten-ramen

Favorieten

10min

Easy

Soms wil je gewoon snel iets warms en hartigs op tafel. Deze vijf minuten ramen is mijn go-to comfort bowl. Vol romige kokos, spicy currypasta en groenten. Alles gewoon in een kom, kokende bouillon erover, eitje erop, verse kruiden – klaar!

Soms wil je gewoon snel iets warms en hartigs op tafel. Deze vijf minuten ramen is mijn go-to comfort bowl. Vol romige kokos, spicy currypasta en groenten. Alles gewoon in een kom, kokende bouillon er ...
Meer lezen
Kitchen must haves

Ingrediënten

Wat heb je nodig?
Aantal:

ramen 
200 gram ramen naar keuze 

groentebasis 
1 eetlepel zoutarme groentenbouillon of paddenstoelenbouillon 
500 milliliter kokend water 
2 eetlepels sojasaus 
1 eetlepel rode currypasta 
1 blik kokosmelk (400 ml) 

groenten en toppings 
1 paksoi 
10 kerstomaten 
1 bakje shiitake 
2 eitjes 
1 lente-ui 
(optioneel) verse koriander 

 
200 gram ramen naar keuze 

 
1 eetlepel zoutarme groentenbouillon of paddenstoelenbouillon 
500 milliliter kokend water 
2 eetlepels sojasaus 
1 eetlepel rode currypasta 
1 blik kokosmelk (400 ml) 

 
1 paksoi 
10 kerstomaten 
1 bakje shiitake 
2 eitjes 
1 lente-ui 
(optioneel) verse koriander 

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?
  1. Leg de ramen in het midden van een grote kom of pot met deksel. 
  2. Snijd de paksoi in losse blaadjes, halveer de kerstomaten en verdeel de shiitake. Schik de groenten rond de ramen in hoopjes. 
  3. Meng het kokend water met de bouillon, currypasta en sojasaus tot een geurige bouillon. 
  4. Giet de hete bouillon voorzichtig over de noedels en groenten. 
  5. Voeg de kokosmelk toe en dek de pot af. Laat alles 5 minuten trekken, of tot de ramen gaar zijn. 
  6. Kook intussen de eitjes zacht (5 minuten), pel ze en snijd doormidden. 
  7. Snijd de lente-ui fijn en hak eventueel wat koriander. 
  8. Serveer de ramen met het eitje bovenop, afgewerkt met lente-ui en koriander. 

Tips

  • Varieer met groenten: probeer ook eens spinazie, sugar snaps of wortelreepjes. 
  • Geen rode currypasta in huis? Gebruik dan een theelepel sambal voor extra pit. 
  • Vervang de shiitake gerust door andere paddenstoelen zoals oesterzwammen of kastanjechampignons. 
Icon Fire
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.

In samenwerking met: Partner logo