Appel-kaneel kroontjes
30min
•Easy
Ingrediënten
Wat heb je nodig?2 grote Jonagold appels
1 rol bladerdeeg
3 el fijne suiker
1 kl kaneel
50 g gesmolten boter
2 el bloemsuiker
Je winkelwagen is leeg
30min
•Easy
Deze kroontjes gemaakt van appel en bladerdeeg zijn super simpel om te maken en echt heerlijk! Ook heel fijn om te maken als k'dootje om af te geven.
2 grote Jonagold appels
1 rol bladerdeeg
3 el fijne suiker
1 kl kaneel
50 g gesmolten boter
2 el bloemsuiker
2 grote Jonagold appels
1 rol bladerdeeg
3 el fijne suiker
1 kl kaneel
50 g gesmolten boter
2 el bloemsuiker
Snij de uiteinden van de appels en snij ze dan in 4 gelijke schijven.
Steek het klokhuis eruit zodat je een cirkel hebt van een kleine 2 cm.
Rol het bladerdeeg open en snij in repen van een dikke centimeter.
Neem een schijf appel en naai er bij wijze van spreken een reep deeg rond.
Steek de repen door de opening en ga rond om weer door het gat heen te steken, doe dit rondom rond met nog stukjes van de appel zichtbaar, je kan de stukjes deeg gewoon aan elkaar duwen.
Leg ze dan op een bakplaat met bakpapier en bestrijk ze egaal met wat gesmolten boter.
Meng kaneel onder de suiker en bestrooi elk kroontje hiermee.
Bak ze 20-25’ aan 185°C.
Geen extra tips nodig, just enjoy!
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.
Overheerlijke recepten
Snel en gemakkelijk
Super!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Ontdek hoe we voor jouw merkproduct maximale impact creeëren en een breed doelpubliek van foodlovers aanspreken. Wil je weten hoe we onze partners laten schitteren?
Een vraag, idee of voorstel? Stuur me gerust een berichtje – ik hoor het graag!
Altijd als eerste weten wat er staat te pruttelen?
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe recepten, exclusieve promoties, toffe samenwerkingen en nog veel meer lekkers.
Recht uit mijn keuken, recht in jouw inbox!