Ballekes met nduja, mozzarella en Provençaalse saus
4P

Een heerlijke ontbijtbox vol liefde, de nieuwste Philips airfryer met stoomfunctie of mijn handgemaakte messen uit Thailand?
Wat heb je nodig?
Voor de balletjes:
800 g rundsgehakt
1 ei
2 el amandelmeel
Peper en zout
1 bol mozzarella fior di latte
0.5 bosje verse basilicum, fijngehakt
2 el olijfolie
Voor de Provençaalse saus:
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 grote ui, fijngehakt
2 el olijfolie
1 gele paprika, in blokjes
1 rode paprika, in blokjes
1 groene paprika, in blokjes
1 courgette, in blokjes
1 aubergine, in blokjes
1 el tomatenpuree
1 el verse rozemarijn, takjes
1 tl gedroogde oregano
2 blikken kerstomaatjes (à 400 g)
1 el balsamicocrème
Peper en zout
Voor de aardappelpuree:
Aardappelpuree:
300 ml extra volle melk, warm
1 bol mozzarella fior di latte, in blokjes (hou warm)