Biscoff Cream Latte

Favorieten

10min

Easy

De Biscoff Cream Latte is een echte traktatie voor liefhebbers van koffie en speculoos. Romig, zoet en licht kruidig. Dit drankje combineert de diepe smaak van espresso met de onweerstaanbare toets van speculoospasta. Je kan hem zowel warm als ijskoud serveren, waardoor hij perfect is voor elk seizoen. Super makkelijk gemaakt met mijn KitchenAid! Ik heb ook een recept van gezonde en zelfgemaakte speculaaspasta, zo kan je er nog meer van genieten!

De Biscoff Cream Latte is een echte traktatie voor liefhebbers van koffie en speculoos. Romig, zoet en licht kruidig. Dit drankje combineert de diepe smaak van espresso met de onweerstaanbare toets va ...
Meer lezen

Ingrediënten

Wat heb je nodig?
Aantal: 1P

Voor de latte
2 koffielepel zelfgemaakte gezonde speculaaspasta
2 speculooskoekjes
1 dubbele espresso (ca. 60 ml)
200 ml melk (of plantaardig )
IJsblokjes (voor de koude variant)


2 koffielepel zelfgemaakte gezonde speculaaspasta
2 speculooskoekjes
1 dubbele espresso (ca. 60 ml)
200 ml melk (of plantaardig )
IJsblokjes (voor de koude variant)

Leaf
Make it veggie!

Vegetarisch: dit recept is standaard vegetarisch.

Vegan: gebruik vegan speculaaskoekjes en barista-havermelk, en maak de speculoospasta met ahornsiroop i.p.v. honing.

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Smeer 1 koffielepel speculoospasta op de bodem van je glas of mok.

Verkruimel 1 speculooskoekje helemaal.

Smeer een beetje speculaaspasta langs de rand van je glas en dip de rand in de speculooskruimels.

Warme variant: giet de dubbele espresso in het glas en roer goed door met de speculaaspasta. Schuim de melk op en giet erover. Werk af met extra speculooskruimels.

Koude variant: giet er de dubbele espresso over en meng met de speculaaspasta. Vul met ijsblokjes,vul verder aan met koude melk en werk af met speculooskruimels.

Steek het tweede koekje als garnering in het glas.

Tips

  • Voor een extra dessertgevoel: werk af met een toef slagroom en strooi er de koekjeskruimels over. 
  • Zin in variatie? Voeg een snuif kaneel of een scheutje karamelsiroop toe. 
  • Voor een lactosevrije versie: gebruik haver- of amandelmelk. 
Icon Fire
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.

In samenwerking met:Partner logo