Bladerdeegfrietjes met frambozencoulis en yoghurt
40min
•Easy
Ingrediënten
Wat heb je nodig?1 appel
1 peer
geraspte schil van 0.5 citroen of limoen
4 plakjes vierkant bladerdeeg uit de diepvries
(kristal)suiker
Je winkelwagen is leeg
40min
•Easy
Van deze bladerdeegfrietjes vinden de kinderen de naam al geweldig. Serveer ze met een potje aardbeien- of frambozencoulis of yoghurt!
1 appel
1 peer
geraspte schil van 0.5 citroen of limoen
4 plakjes vierkant bladerdeeg uit de diepvries
(kristal)suiker
1 appel
1 peer
geraspte schil van 0.5 citroen of limoen
4 plakjes vierkant bladerdeeg uit de diepvries
(kristal)suiker
Ik zie, ik zie wat jij niet ziet. Dit zijn natuurlijk geen echte frietjes, maar alleen de naam al vinden kinderen geweldig. En ze smaken minstens even lekker! Serveer deze bladerdeegfrietjes met een potje aardbeien- of frambozencoulis (ketchup) of yoghurt (mayonaise), zodat de kindjes de frietjes naar hartenlust kunnen dopen.
1. Maak eerst de compote van appel en peer.
2. Schil de appel en de peer, verwijder het klokhuis en snijd het fruit in stukjes.
3. Doe het fruit in een pannetje en voeg de geraspte citroen- of limoenschil toe en 1 of 2 eetlepels water.
4. Zet een deksel op het pannetje en laat het fruit op een zacht vuur stoven tot het fruit zacht is en alle vocht verdampt is. Doe het deksel eventueel even van het pannetje.
5. Mix tot een compote en laat afkoelen.
6. Roer nog eens door de compote.
7. Verwarm de oven voor op 180 °C.
8. Neem het bladerdeeg uit de diepvries. Bestrijk
2 plakjes met de compote en leg de 2 andere plakjes erop.
9. Laat de plakjes even liggen tot ze voldoende ontdooid zijn om te snijden.
10. Snijd de plakjes in reepjes met een pizzaroller of scherp mes.
11. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg er de frietjes op.
12. Strooi er een klein beetje suiker over, zodat het lijkt of er zout op de frietjes ligt.
13. Zet de frietjes 15 minuten in de oven.
Net zoals echte, handgesneden frietjes hoeven ze niet perfect te zijn. Nog compote over? Gebruik dit als vieruurtje, eventueel gemengd met wat yoghurt.
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.
Overheerlijke recepten
Snel en gemakkelijk
Super!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Ontdek hoe we voor jouw merkproduct maximale impact creeëren en een breed doelpubliek van foodlovers aanspreken. Wil je weten hoe we onze partners laten schitteren?
Een vraag, idee of voorstel? Stuur me gerust een berichtje – ik hoor het graag!
Altijd als eerste weten wat er staat te pruttelen?
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe recepten, exclusieve promoties, toffe samenwerkingen en nog veel meer lekkers.
Recht uit mijn keuken, recht in jouw inbox!