Bolognaisesaus met salsiccia en kerstomaten in de cookeo klaargemaakt
15min
•Easy
Ingrediënten
Wat heb je nodig?Basis
- 1kg Italiaanse salsiccia (venkelworst, zonder vel)
- 500 g kerstomaten, gehalveerd
- 1 grote ui, fijngesneden
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 rode chilipeper, zonder zaadjes en fijngehakt
- 2 wortels, in kleine blokjes
- 2 stengels selder, in kleine blokjes
- 70g tomatenpuree
- 250 ml rode wijn (optioneel)
- 800g gepelde tomaten
- 400g passata
- 2 laurierblaadjes
- 1kl oregano
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en zwarte peper naar smaak
Eventueel een korst van parmezaanse kaas
Extra voor afwerking
- Verse basilicum, grof gescheurd
- Parmezaanse kaas, geraspt
Bewaarinstructies
- In de koelkast: luchtdicht afgesloten tot 3 dagen houdbaar.
- In de diepvries: tot 3 maanden bewaren in porties.
- Opwarmen: in de Cookeo (sudderfunctie) of gewoon in een kookpot op laag vuur.