Brownie met notenmix, peer en kumquatsiroop

Favorieten

35min

Easy

Geniet van een smeuïge brownie met notenmix, frisse peer en een exotische kumquatsiroop. Een dessert vol smaak en perfect voor 4 personen!

Geniet van een smeuïge brownie met notenmix, frisse peer en een exotische kumquatsiroop. Een dessert vol smaak en perfect voor 4 personen!
Kitchen must haves

Ingrediënten

Wat heb je nodig?
Aantal: 4P

250 g boter
250 g pure chocolade
250 g suiker
7 eieren
100 g notenmix (walnoten, hazelnoten, amandelen…)
Een handvol kumquats
1 el suiker
1 el Grand Marnier of Cointreau
1 peer

250 g boter
250 g pure chocolade
250 g suiker
7 eieren
100 g notenmix (walnoten, hazelnoten, amandelen…)
Een handvol kumquats
1 el suiker
1 el Grand Marnier of Cointreau
1 peer

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Voorbereiding (15 minuten): Verwarm de oven voor op 200 °C en vet een taartvorm in met boter.

Smelten: Smelt de boter, chocolade en suiker samen op laag vuur. Roer regelmatig tot je een glad mengsel hebt. Laat het mengsel afkoelen.

Meng: Klop de eieren kort los en voeg ze toe aan het afgekoelde chocolademengsel. Mix tot een glad beslag.

Vorm en topping: Giet het beslag in de taartvorm en strooi de notenmix gelijkmatig over het beslag.

Bakken (20 minuten): Bak de brownie 20 minuten in het midden van de oven. De binnenkant mag nog iets smeuïg zijn. Laat even afkoelen.

Kumquatsiroop: Snijd de kumquats in dunne schijfjes en verwijder eventuele pitjes.

Laat de kumquatschijfjes in een pannetje met 1 el suiker en 1 el Grand Marnier of Cointreau een paar minuten zachtjes koken.

Laat de siroop vervolgens afkoelen.

Peer voorbereiden: Verwijder het klokhuis van de peer en snijd hem in fijne julienne (dunne reepjes).

Serveren: Snijd de brownie in stukken en serveer warm of lauwwarm. Voeg een lepel kumquatsiroop en wat peerreepjes toe. Voor een extra feestelijke touch kun je er een toefje slagroom of een bolletje vanille-ijs bij serveren.

Tips

Variatie: Probeer andere noten zoals pecannoten of pistachenoten voor een andere smaak. Opslag: Bewaar de brownie maximaal 3 dagen in een luchtdichte doos. Warm hem kort op in de magnetron of oven voor het serveren. Extra smaak: Voeg een snufje kaneel of kardemom toe aan de kumquatsiroop voor meer diepte.

Icon Fire
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.