Burrata Salade met Honing-Chili Wortels en Krokant Gebakken Ham

Favorieten

30min

Easy

Deze zomerse burrata salade met honing-chili wortels, krokant gebakken ham, tomaten en nectarines is een combinatie van zoet, zout en pittig.

Deze zomerse burrata salade met honing-chili wortels, krokant gebakken ham, tomaten en nectarines is een combinatie van zoet, zout en pittig.
Kitchen must haves

Ingrediënten

Wat heb je nodig?
Aantal: 4P

Gecarameliseerde honing-wortels met chili:
800 gr wortelen
40g honing
0.5 verse chilipeper, fijngehakt
2 el olijfolie
Peper en zout naar smaak

4 nectarines
12 sneetjes Ganda ham
4 burrata’s
Gemengde sla
4 gele tomaten
1 potje basilicum pesto
0.5 bosje basilicum

Gecarameliseerde honing-wortels met chili:
800 gr wortelen
40g honing
0.5 verse chilipeper, fijngehakt
2 el olijfolie
Peper en zout naar smaak

4 nectarines
12 sneetjes Ganda ham
4 burrata’s
Gemengde sla
4 gele tomaten
1 potje basilicum pesto
0.5 bosje basilicum

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Gecarameliseerde honing-wortels met chili:

Verwarm de oven voor op 200°C.

Schil de wortelen en snijd in balkjes.

Leg de wortelbalkjes op een bakplaat, zoveel mogelijk naast elkaar.

Meng de fijngehakte chilipeper met de honing, olijfolie, peper en zout. Bestrijk hiermee de wortelen.

Rooster de wortelen in de oven gedurende ongeveer 20 minuten, of tot ze mooi gekarameliseerd zijn.

Krokante ham: Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de sneetjes Ganda ham open en naast elkaar op een bakplaat. Bak ze in ongeveer 10 minuten krokant. Laat afkoelen op keukenpapier.

Salade opmaken: Leg op elk bord een burrata. Snijd de gele tomaten in partjes en de nectarines in dunne schijfjes. Verdeel deze over de borden.

Wortels toevoegen: Verwarm de chili-honing wortels lichtjes en verdeel ze over de borden.

Afwerking: Steek de krokante ham tussen de groenten. Werk af met een beetje pesto en enkele blaadjes verse basilicum.

Tips

Serveer de salade direct, zodat de ham lekker krokant blijft. Voor een extra frisse toets, kun je wat citroensap over de nectarines sprenkelen. Gebruik burrata op kamertemperatuur voor de beste smaak.

Icon Fire
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.