Butter Chicken met wintergroenten

Favorieten

50min

Easy

Een romige Butter Chicken Masala met een winterse twist: geroosterde groenten, kikkererwten en verse spinazie in een kokosroomsaus, op smaak gebracht met Tikka Masala, limoen en gember. Heerlijk comfortfood voor koude dagen, makkelijk te maken en boordevol smaak. Serveer met basmatirijst, naan of papadums.

Een romige Butter Chicken Masala met een winterse twist: geroosterde groenten, kikkererwten en verse spinazie in een kokosroomsaus, op smaak gebracht met Tikka Masala, limoen en gember. Heerlijk comfo ...
Meer lezen

Ingrediënten

Wat heb je nodig?
Aantal: 4P

Wintergroenten (oven)
3 dikke wortelen
¼ of ½ knolselder
1 dikke zoete aardappel
1 el zonnebloemolie

Kip Masala
4 kippendijenfilets
2 uien
3 teentjes knoflook
4 cm verse gember
70 g tomatenpuree (1 klein blikje)
1 blik kokosroom (250 ml)
1 blik kikkererwten (200 g, uitgelekt)
2 el Tikka Masala-kruidenmengeling
2 el zonnebloemolie
300 g verse spinazie
1 limoen (rasp en sap)
Peper en zout

Afwerking
2 handjes cashewnoten, geroosterd en grofgehakt
Verse koriander of Thaise basilicum

Rijst
400 g basmati rijst of rijst naar keuze
Optioneel: 1 teentje knoflook of kafirblaadje


3 dikke wortelen
¼ of ½ knolselder
1 dikke zoete aardappel
1 el zonnebloemolie


4 kippendijenfilets
2 uien
3 teentjes knoflook
4 cm verse gember
70 g tomatenpuree (1 klein blikje)
1 blik kokosroom (250 ml)
1 blik kikkererwten (200 g, uitgelekt)
2 el Tikka Masala-kruidenmengeling
2 el zonnebloemolie
300 g verse spinazie
1 limoen (rasp en sap)
Peper en zout


2 handjes cashewnoten, geroosterd en grofgehakt
Verse koriander of Thaise basilicum

400 g basmati rijst of rijst naar keuze
Optioneel: 1 teentje knoflook of kafirblaadje

Leaf
Make it veggie!

Vervang de kip door extra kikkererwten, linzen of 300 g gemengde paddenstoelen, meegeroosterd in de oven

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Voorbereiding oven: Verwarm de oven voor op 200°C. Schil wortelen, knolselder en zoete aardappel en snijd in gelijke blokjes. Verdeel over een bakplaat, besprenkel met olie en rooster 20 minuten, zonder kruiden.

Rijst koken: Kook de rijst volgens de verpakking. Voeg eventueel een teentje knoflook of kafirblaadje toe voor extra aroma. Houd warm.

Kip bakken: Snijd de kippendijen in stukken. Verhit 1 el olie in een grote pan of sauteerpan en bak de kip rondom bruin.

Smaakmakers toevoegen: Voeg fijngesneden ui, knoflook en geraspte gember toe aan de kip. Bak 2 minuten mee. Voeg tomatenpuree toe en bak kort mee om de zurigheid te verminderen.

Saus maken: Voeg kokosroom, Tikka Masala-kruiden en kikkererwten toe. Laat 3 minuten zachtjes koken.

Groenten erbij: Voeg de geroosterde groenten toe en laat nog 2 minuten pruttelen.

Spinazie & limoen: Roer de spinazie door de saus en laat 1 minuut slinken. Voeg rasp en sap van de limoen toe naar smaak.

Serveren: Serveer de Butter Chicken met rijst. Werk af met cashewnoten en verse koriander of Thaise basilicum.

Tips

  • Voeg verse tomaten toe in het seizoen voor extra groenten. 
  • Gebruik restjes geroosterde groenten van de dag ervoor. 
  • Voor extra pit: voeg chili flakes of verse chili toe. 
  • Liever room dan kokos? Gebruik 150 ml kookroom. 
  • Ook lekker met naan of papadums in plaats van rijst. 
Icon Fire
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.